Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Citroën DS3 a DS3 Cabrio: Omlazení po více než 4 letech

Michal Fokt
Diskuze (16)
V době, kdy se už většinou schyluje k modelové obměně, přichází v případě stylového Citroënu DS3 a jeho polootevřené verze k faceliftu.

V očích francouzské automobilky Citroën se model DS3 prodává zřejmě tak dobře, že nepotřebuje nijak zásadně vylepšovat - bereme-li v úvahu oficiální představení vozu, už se nebezpečně blíží páté výročí a malý hatchback, jehož exemplářů jezdí po světě zhruba 300 tisíc, namísto nástupce modernizuje stávající provedení a při té příležitosti dostává stejné novinky i o poznání novější verze DS3 Cabrio.

Francouzi jsou nejvíce pyšní na optiku předních světlometů, inspirovanou koncepty Numéro 9 a Wild Rubis, kombinující xenony, LED a sekvenční směrovky, což má být světové prvenství. Určitě neuškodí ani snížený odběr energie o 35 % při tlumených a 75 % při dálkových světlech, nehledě na až dvacetinásobně větší výdrž LED (cca 20 tisíc hodin) oproti halogenům.

Citroën také slibuje bohatší škálu individualizací, nové laky a jiný design 17" kol. Teprve na třetím místě zmiňuje naftové motory Euro 6 - BlueHDi 120 a BlueHDi 100 mají poskytnout více síly a (logicky) nižší emise - NOx šly dolů o 90%, zatímco CO2 až o 4%. Některé trhy dostanou také novou benzinovou motorizaci PureTech e-VTi 82 ETG s robotizovanou převodovkou a emisemi oxidu uhličitého 95g/km.

V nabídce se objeví nově bezpečností systém Active City Brake, jenž za pomoci radaru v rychlostech do 30 km/h pomáhá předcházet drobným kolizím. Připlatit si také bude možné za couvací kameru s výstupem na obrazovce navigačního systému MyWay. Uvedení omlazených déestrojek na jednotlivé trhy zatím nebylo upřesněno, ale dá se předpokládat klasicky začátkem léta.

Michal Fokt
Diskuze (16)
23. 5. 2014 11:18
Svetla
super :yes:
Avatar - Hammunasakra
22. 5. 2014 21:45
Re: Citroen nezklamal,... další vrchol nevkusu je tady
No vidim že si eště blbější než sem myslel. Takovýhle génie co nemaj páru a tupě machrujou ale projet nechtěj ani za nic fakt žeru :yes: >:D >:-[]
Avatar - Hammunasakra
22. 5. 2014 21:41
Re: Citroen nezklamal,... další vrchol nevkusu je tady
Takže hodnocení jak to jezdí si nečet a sám si to viděl leda na vobrázku. Takže vode mě hodnocení :no: :no: :no:
Vono toho lepšího ve třídě totiž moc neni víš? >:-[]
Avatar - maros
22. 5. 2014 21:22
Re: Citroen nezklamal,... další vrchol nevkusu je tady
Ne děkuji. Něco takového projíždět fakt nechci. Jsem ale rád, že PSA drží svou prodejní a výrobní strategii. Ještě pár takových a budou minulostí.
22. 5. 2014 21:03
Re: Citroen nezklamal,... další vrchol nevkusu je tady
Jasně, je to z Francie, tak je to křáp, viď? Nejdřív si něco přečti, podívej na pár testů. Pak se bež na něj podívat, zkus si do nej alespoň sednout (lepé projet, pokud máš už řidičák) a pak vynášej soudy. Jsi dost mimo :no: