Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

D1 bude o víkendu několikrát uzavřena kvůli instalaci mostních nosníků

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)
Každá z uzavírek má trvat třicet minut. ŘSD neplánuje vyznačit objízdní trasy.

Dálnici D1 čeká ze soboty na neděli série krátkodobých třicetiminutových uzavírek. Silničáři budou od sobotních 20:00 do nedělních 10:00 instalovat nové pilíře mostu na 34. kilometru dálnice u Ostředku na Benešovsku. Během přepravy deseti pilířů budou souběžně uzavírány jízdní pruhy ve směru na Brno a na Prahu mezi 33. až 35. kilometrem.

Objízdné trasy ŘSD nestanovilo, auta vždy počkají na konec uzavírky a poté bude provoz obnoven. Ve směru na Brno bude doprava od 33 kilometru svedena do jednoho pruhu a následně zastavena dopravní policií. Na místě pak řidiči počkají na dokončení montážních prací, uvedlo ŘSD. Podobné to bude v opačném směru na Prahu.

Během montáže každého pilíře bude podle mluvčího Ředitelství silnic a dálnic Jana Studeckého v úseku stavby uzavřená celá dálnice. Třicetiminutové přerušení provozu potřebují dělníci na převezení hotových betonových pilířů na místo stavby. Poté policie provoz uvolní, a silničáři si připraví k převozu další z pilířů nového mostu. Ten nahradí původní konstrukci, kterou silničáři odstranili během červnových svátků, dodal mluvčí.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)