Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

DAF CF a XF získal ocenění Slovinské nákladní vozidlo roku 2018

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Nové modely DAF CF a DAF XF se mohou pochlubit vítězstvím v anketě „Slovinské nákladní vozidlo roku 2018“.

Slovinské uznání je dalším oceněním v pořadí, protože nové modely DAF CF a DAF XF byly vyhlášeny za „International Truck of the Year 2018“ na veletrhu Solutrans v listopadu loňského roku a obdržely i titul „Polské nákladní vozidlo roku 2018“.

Obě řady těžkých nákladních vozidel společnosti DAF Trucks obdržely ocenění za inovace poháněcí soustavy a úsporu paliva a za vynikající pohodlí, které řidičům nabízejí.

Za udělením titulu „Slovinské nákladní vozidlo roku 2018“ vozidlům DAF CF a DAF XF stojí redaktoři a čtenáři slovinských časopisů věnujících se nákladním vozidlům a dopravě „Transport & Logistika“ a „Mehanik in Voznik“.

Komentář k výsledkům hlasování uvádí: „Nové modely DAF CF a XF jsou důkazem, kam směřuje vývoj nákladních vozidel: nová vozidla plná inovací, s jasným důrazem na maximální zisk pro majitele a zároveň na nejvyšší úroveň pohodlí pro řidiče. Kombinace zcela nových motorů PACCAR MX, automatizovaných převodovek TraXon a zadních náprav DAF vede k vynikající spotřebě paliva a skvělým jízdním vlastnostem.“

„Velice nás těší, že slovinští odborníci vyjadřují uznání novým modelům DAF CF a XF jako nejlepším vozidlům pro rozvážku a dálkovou přepravu,“ uvedl Harry Wolters, člen představenstva společnosti DAF Trucks a ředitel prodeje pro evropský trh. „Podtrhuje to náš cíl vyvíjet a vyrábět ta nejlepší nákladní vozidla – pro majitele i pro řidiče.“

Nové modely vozidel DAF CF a DAF XF jsou vybaveny úplně novými pohonnými soustavami a vysoce účinnými převodovkami a zadními nápravami. Spolu s novými, kompaktními systémy úpravy emisí, softwarem a optimalizací aerodynamiky přinesly tyto inovace další úsporu paliva a snížení emisí CO2 o působivých 7 %.

Pokud jde o konfigurace pro profesionální aplikace, jsou nové modely vozidel až o 300 kilogramů lehčí, což ještě zvyšuje provozní efektivitu na straně zákazníků.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)