Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

DAF slaví výročí limitovanou edicí tahačů XF 90th Anniversary Edition

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Společnost DAF Trucks v rámci oslav 90. výročí svého založení představuje speciální edici tahačů modelové řady XF.

Společnost DAF Trucks se rozhodla oslavit 90 let od svého založení stylově prostřednictvím exkluzivní limitované edice tahačů modelové řady XF s prostornými kabinami Super Space Cab a motory MX-13 o výkonu 390 kW (530 k).

V rámci výroční edice má vzniknout pouze 250 vozidel. Ta mají být pro trhy na evropském kontinentu k dispozici jako tahače s konfigurací náprav 4x2 (FT), zatímco pro Velkou Británii a Irsk jsou určeny tahače s konfigurací náprav 6x2 (FTG).

Tahače vyrobené v rámci limitované edice se od standardních provedení odliší na první pohled díky svému vzhledu. Vozidla jsou nabízena v jednom ze tří metalických odstínů laků karoserií, pojmenovaných Anniversary Black, Rouge Flamme a Jamaica Blue.

Tyto barvy jsou kombinovány se stříbrnou grafikou a pruhy v modré nebo červené barvě na masce chladiče. Na boky kabiny je pak umístěno logo výroční edice. Tahače se navíc mohou pochlubit LED světlomety, sadou aerodynamických prvků a hlíníkovými koly Alcoa.

Interiéry tahačů výroční edice mají řidičům poskytovat maximální komfort a standardem jsou v nich plně stavitelná sedadla Xtra Leather se vzduchovým odpružením a dvoubarevným koženým čalouněním, které je i na palubní desce a obložení dveří. Kombinace hnědé a černé, kterou doplňuje stříbrná se pak opakuje na volantu i palubní desce.

Součástí standardní výbavy jsou zde mimo jiné mikrovlnná trouba, lednička umístěná pod spodním lůžkem, vnitřní zabezpečení dveří kabiny DAF Night Lock. Každé vozidlo pak má v rámci limitované edice přiděleno sériové číslo, které je viditelné na obložení dveří a také osvětleném panelu viditelném po otevření dveří.

Společnost DAF Trucks pak každému z tahačů výroční edice dodá luxusní dárky v podobě kožené cestovní tašky, stylové bundy, psacího pera Waterman, kožené peněženky a plakátu s vyobrazením tahače z výroční edice s podpisem šéfdesignéra značky DAF.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)