Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

DAF Vlaanderen vyrobil 2miliontou nápravu

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Výrobní linku společnosti DAF Vlaanderen v Oevelu ve Westerlo v Belgii opustila 1. prosince 2011 již 2miliontá náprava.

Společnost DAF zahájila provoz ve výrobních prostorech v Belgii v roce 1966. Nejprve zde byly vyráběny pouze kabiny pro nákladní vozidla, ale od roku 1971 zdejší výrobní linky opouští i nápravy. Za čtyřicet let od zahájení produkce náprav pro nákladní vozidla tak tento závod vyrobil celkem 2 miliony náprav.

Vedle kabin v současnosti DAF Vlaanderen vyrábí nápravy vozidla modelových řad CF a XF105. Jedná se o 7,5 a 9tunové přední nápravy, 13 tunové zadní nápravy a 26tunové tandemové nápravy pro jednoduchý a tandemový pohon.

Během posledních několika let byly stejně jako do výrobního závodu na kabiny investovány rozsáhlé prostředky do výrobního závodu na nápravy z důvodu maximalizování efektivity a kvality.

Byla například zprovozněna nová linka na výrobu poloos a v celém výrobním závodě se používá moderní robotická technika. Výroba probíhá sekvenčně na základě principu právě včas, což znamená, že nápravy jsou dodávány do montážního závodu DAF v Eindhovenu a do závodu Leyland Trucks ve Velké Británií ve správný okamžik.

V současné době vyrábí závod DAF Vlaanderen přibližně 475 náprav denně.

Harrie Schippers, prezident společnost DAF Trucks N.V., u příležitosti vyrobení 2milionté nápravy uvedl, Jedná se o velmi významný mezník v historii výrobního závodu DAF na výrobu náprav a kabin.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)