Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Daimler má zájem o průmyslovou divizi Fiatu

redakce AUTO.CZ
Diskuze (14)
Německý koncern Daimler má zájem o koupi průmyslové divize italského konkurenta Fiat, jakmile bude v lednu uvedena na burzu.

Uvedl to dnes italský list La Repubblica. Dodal, že Daimler v létě za divizi nabídl devět miliard eur (222 miliard Kč). Fiat však údajně požadoval 10,5 miliardy eur a jednání byla zastavena.

Průmyslová divize Fiat Industrial zahrnuje producenta nákladních automobilů Iveco a výrobce zemědělských strojů CNH Global. Oddělení divize od výroby osobních automobilů a její uvedení na burzu minulý týden schválili akcionáři Fiatu. Mluvčí Fiatu se podle agentury Reuters ke zprávě listu La Repubblica odmítl vyjádřit.

V tisku se již dříve objevily spekulace o tom, že německá automobilka Volkswagen by od Fiatu ráda převzala luxusní značku Alfa Romeo. Šéf Fiatu Sergio Marchionne však minulý měsíc prohlásil, že tato značka není na prodej.

Fiat v loňském roce vytvořil alianci s americkým výrobcem automobilů Chrysler, který v červnu opustil bankrotový režim. V současnosti vlastní Fiat v americkém podniku pětinový podíl a ovládá jeho vedení. Chrysler byl v minulosti součástí Daimleru.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (14)
Avatar - WinDiesel
28. 10. 2011 18:03
Re: Prej luxusní značku...
Všichni jsme Gogo, blábol dál. Jen někteří to ještě nevědí, že taky blábolí. >:D
Avatar - WinDiesel
28. 10. 2011 18:01
Re: Prej luxusní značku...
Existuje přátelské ale i nepřátelské převzetí. Jakmile je něco na burze, druhá možnost se nedá vyloučit.

Osobně si myslím že to není Fiat, kterého by se kdokoli obával, alespoň tedy v Evropě. a to ani náhodou. Se stávajícím přístupem a poloprázdným portoliem nabídky.....
27. 9. 2010 12:02
Re: Prej luxusní značku...
Dôvody?
23. 9. 2010 20:03
Re: Prej luxusní značku...
Mě třeba fiat neleží v žaludku, jen polemizuju nad klasickým "co kdyby" :-)
23. 9. 2010 16:11
Re: Prej luxusní značku...
V článku se ale píše že na prodej je, jen se nedohodli na ceně.