Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Defekt pneumatiky - Jak se používá lepicí sada? A opravdu funguje?

Martin Machala
Diskuze (60)
Čím dál častěji vídáme v prostoru pro náhradní kolo pouze lepicí sadu. Je to spolehlivé řešení defektu? A jak se vlastně používá?

Video se připravuje ...

Doby, kdy jsme v zavazadlovém prostoru (případně někde jinde) spolehlivě našli rezervní kolo, jsou bohužel už pryč. Hlavně tlak na co nejnižší emise (a tedy hmotnost…) přeje lepicím sadám, které v některých případech rezervu opravdu spolehlivě nahradí.

Jak se dozvíte ve videu, lepidlo se hodí hlavně na menší poškození běhounu, třeba zaražený šroubek. Pokud však dojde k poškození bočnice, na sadu můžete rovnou zapomenout. Zmíněné menší defekty však lepidlo zacelí spolehlivě, pneumatiku lze ve většině případů dál normálně používat.

Aby tomu ale tak skutečně bylo, musíte si při manipulaci s lepicí sadou samozřejmě počínat správně. Že to není úplná legrace, o tom se přesvědčila i naše jinak velmi šikovná Míša! Kdybyste si netroufali, můžete využít služeb Škoda Assistance, která vám na místě pneumatiku zdarma opraví, případně odtáhne vůz do nejbližšího servisu. Obojí zdarma.

Video se připravuje ...

Martin Machala
Diskuze (60)
20. 12. 2019 20:43
lepidlo
Já nemám s lepící sadou moc dobré zkušenosti, takže v autě raději vždy vozím průmyslové lepidlo z https://www.adamos.cz/…umyslova-lepidla Mám už vyzkoušené, že to si s defektem hravě poradí a s autem pak dojedete klidně i několik desítek kilometrů.
25. 11. 2019 23:45
kompresorek je jednorazovy?
ten kompresorek ma nejakou specialni funkci (krom toho, ze bude asi o neco rychlejsi nez ja)? Bezne vozim minipumpicku s tlakomerem, tim to po tom zaliti lepidlem nemuzu nafouknout? A lze ten kompresorek pouzivat i nadale na bezne foukani kol?
25. 11. 2019 23:37
Re: Pozor na senzor tlaku TPMS
zenska musi u vymeny kola mavat? Ja kolo zatim jednou rukou vymenit nedokazu :-(
25. 11. 2019 23:33
Re: nedavno se u svyho hnojaku menil pichly kolo
zenska by to zvladla :-) hever podlozis snehovou lopatou, v aute mas vlhceny kapesnicky a flasku s "technickou" vodou, stary lyzarsky rukavice a par hadru pro pruserovy situace. Nekdo dokonce i folii na predni sklo- lze pouzit jako nouzovy obal- a deku. I destnik, ale to je potreba nekdo jako splujezdec, aby ho nad tebou drzel :-)
25. 11. 2019 23:26
Re: Pneuservisy to milují
este sem nebourala (pokud nepocitam svodidla a zarazenou neviditelnou tyc), zato 2xprorazena guma a jednou pichla. Ted mam auto bez rezervy a sem z toho nervozni. Prehodit kolo jde kdekoliv ve ctvrthodine v minisukni :-) i gatich.