Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuze na Auto.cz: Třikrát a dost

Tomáš Kovařík
Diskuze (627)
Dnešním dnem jsme dokončili takzvané banování diskuzních příspěvků. A dvěma nejhorším diskutérům účet rovnou rušíme.

Několikrát během loňského roku jsme na to narazili: diskuze pod článkem se najednou v několika vláknech odklonila od tématu a doslova zaplevelila sprostými slovy, nadávkami, urážkami a osočováním. Někdy na adresu redaktorů, ale většinou mezi vámi, diskutéry samotnými. Jako kdybyste už na sebe byli alergičtí a jenom nick samotný vás rozpálil doběla.

V samotném závěru roku, místo abyste si užívali vánočních svátků, klidu a pohody, jste do sebe už šli tak moc, že to překročilo všechny dosavadní meze. Někteří z vás už se přestali úplně ovládat a v jejich diskuzních příspěvcích se to hemžilo slovy, za které byste se jinak styděli i v hospodě čtvrté cenové kategorie.

Tomuto už se nedalo dál přihlížet a museli jsme zakročit. Ono totiž domlouvání skrze soukromé zprávy mělo účinek jenom na konkrétní osobu, ale chyběl plošný zásah. To se ale dnešním dnem mění, právě jsme totiž dokončili vývoj banování jednotlivých nežádoucích diskutérů a spustili ho.

Někteří z vás si prostě donekonečna myslí, že si na webu v příspěvcích pod články mohou psát co chtějí. Omyl. Web Auto.cz je veřejně dostupný, což znamená, že k němu má přístup každý, tedy i děti. A my nemůžeme připustit ohrožování jejich mravní výchovy.

Přestože součástí přihlašování do diskuze je i upozornění a to dosti obsáhlé, jak se máte na webu Auto.cz chovat a hlavně jak diskutovat (neurážet, nepsat sprostě atp.), mnozí toto upozornění stále dokola ignorují. A to už my dál přehlížet nebudeme a proto dnešním dnem v diskuzích zjednáme pořádek.

S okamžitou platností jsme zavedli do praxe takzvané banování. V závažných případech dostane diskutér porušující pravidla diskuze ban na 1, 2 a 5 dní. A to vždy do půlnoci, kdy se na svůj účet nebude moci přihlásit. Počet banů budeme evidovat a po třetím banu (v extrémních případech ihned) mu jeho účet zrušíme úplně. Takového diskutéra mezi sebou nechceme.

A na důkaz, že to opravdu myslíme vážně, dvěma zdejším diskutérům jejich účet rušíme rovnou. Jsou to nicky Petrumr a Gilgit – ti už se vymykající všem pravidlům a nad jejich způsobem už nemůžeme dál přivírat oči. V případě nicku Petrumr hlavně za jeho extrémistické projevy, v případě Gilgita za neustálé urážení redaktorů i ostatních diskutérů. U něj mě to navíc mrzí o to víc, že si vážím některých jeho znalostí a že je to můj kolega novinář.

Pro případné dotazy jsme k dispozici v moderaci diskuze pod tímto článkem.

Tomáš Kovařík, Auto.cz

Tomáš Kovařík
Diskuze (627)
2. 6. 2015 11:52
Re: GTI
GTI uznal supera? si robis srandu.... Supera nikdy neuznal, jedine ak bol z jeho strany "VAG lovers". V opacnom pripade aj keby ho zabila tona argumentov, jedine na co sa zmohol bola zmes urazok na sposob "ty jsi.. ... " "tveho kalibru..." a podobne hluposti stareho zakomplexovanca.
X krat som ho zrusil, ze je mimo vo svojom dojmologickom svete a nikdy svoj omyl neuznal. Akurat raz sa odrazu odmlcal, to bola jeho najslusnejsia reakcia.
1. 6. 2015 23:42
Re: Nezaujatá reakcia ?
Áno i nie :-!

Zrejme som to prehliadol, ale v princípe som o nič neprišiel .... všeobecné stanoviská sú známe z médií .....

Snáď by si to vyžadovalo nejaký zasvätený komentár .... predsa len nejde o bežný prípad.....
Avatar - JDM
1. 6. 2015 17:57
Re: Naprostý souhlas!
nojo hlavně kvůli těmto diskutérům a jejich provokacím to gilgit schytal , prostě se nedokázal udržet a musel se s těmito individui pouštět do křížku ...
1. 6. 2015 17:53
Re: GTI
white label: Ahoj ;-) ...ked s nim budes, ze ho pozdravujem aj ja! :-)

(Teda ak reagujem spravne, lebo uz to samozrejme pri pocte tychto prispevkov nezobrazuje v strome. Inak, dufam, ze sa mate vsetci tak dobre ako sa len da! ;-) )
1. 6. 2015 17:36
Nezaujatá reakcia ?
Sice sú tu kadejakí diskutujúci, ale "riešenie" Škody českými úradmi a "ticho" na auto.cz veľmi o objektivite redakcie nesvedčí ....