Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Doporučujeme: Hity týdne 16/2014

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)
Které články a videa se vám minulý týden líbily nejvíce? Zde je přehled tří nejčtenějších.

Minulý týden na Auto.cz vyšlo 96 článků s novinkami a videi.

Přinášíme seznam těch, které mezi nimi vzbudily největší zájem. Které novinky a která videa oslovily největší počet čtenářů? Podívejte se na krátkou rekapitulaci

Je-li řeč o designu, mnoha lidem se jako první vybaví jeho estetický aspekt. Nutno však říci, že jde o vícevrstvou záležitost, v níž hraje vizuální stránka sice důležitou, ale zdaleka ne jedinou roli – existuje několik dalších vrstev a vlastností, jež spoluutvářejí design, který je tak ve výsledku něčím neobyčejně komplexním a propracovaným. Zmiňme například praktičnost návrhu, jeho provozní vlastnosti a obecnou funkčnost nebo kvalitu použitých materiálů.

Podle čeho faceliftovaný Volkswagen Touareg poznáte? Především podle přepracovaných předních světlometů (standardně s bixenonovou technikou pro všechny verze), maskou chladiče se čtveřicí lamel a přepracovaného nárazníku s horizontálním členěním. Podobné je to i vzadu, kde našel místo nově koncipovaný difuzor.

Automobilka AvtoVAZ by v budoucnu mohla vyrábět nové verze svých aut, vedle stylové Nivy a zvýšeného Largusu třeba dvoubarevnou Grantu.

Ačkoliv se pravidla ve Formuli 1 stále mění, o zastávky v boxech ochuzeni nejsme. Naopak, ani nemůžeme být. V letošním roce totiž musí jezdci alespoň jednou za závod vyměnit pneumatiky (respektive prostřídat směs), jinak budou ze závodu vyloučeni. Takový servis je pak otázkou několika málo sekund.

Na německém okruhu Nürburgring byla v minulých dnech zachycena podivná dvojice prototypů Bugatti Veyron. Bílý exemplář s hliníkovou konstrukcí na vrchu motorového prostoru si můžete prohlédnout na přiloženém videu.

Porsche 918 Spyder je v první řadě fascinující supersport. Rovněž je ovšem plug-in hybrid. Podívejte se tedy na video vozu v ostrém režimu a zároveň se bavte skutečností, že v elektrickém módu dojede dál než Prius.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)