Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Zběsilá jízda Porsche 918 Spyder, které na elektřinu ujede dál než Prius Plug-in

Ondřej Chamilla
Diskuze (114)
Porsche 918 Spyder je v první řadě fascinující supersport. Rovněž je ovšem plug-in hybrid. Podívejte se tedy na video vozu v ostrém režimu a zároveň se bavte skutečností, že v elektrickém módu dojede dál než Prius.

Tento článek berte mírně s nadsázkou. Na videu totiž neuvidíte opravdové porovnání s Toyotou Prius, ale testovacího řidiče Patricka Longa, který vzal vychvalovaný supersport na okruh Circuit of Americas v Austin Texas. Zajímavá podívaná, když je všech 652 kW (887 koní) a masivních 1280 N.m. točivého momentu účinně přeneseno na asfalt. Pokochejte se výborným řidičským umem i skvěle fungujícím autem. Mimochodem pit-lane Spyder opouští v elektrickém módu, akceleruje v nastavení hybrid sport a na zadní rovince použije tlačítko hot-lap pro maximální výkon.

V kontextu tohoto videa pobaví skutečnost, že automobil, který z nuly na dvě stě kilometrů v hodině zrychluje za 7,7 sekund, dokáže být v běžném provozu i velmi úsporný. Údajně má spotřebovávat pouze 3,3 litry benzinu na sto kilometrů. Tomu dopomáhá elektromotor, se kterým umí Spyder zrychlovat z klidu na sto kilometrů v hodině za sedm sekund a rozjede se až na 150 km/h bez pomoci spalovacího motoru. Přitom jeho celkový dojezd v tomto režimu je téměř dvacet kilometrů oproti osmnácti u Priusu.

Ondřej Chamilla
Diskuze (114)
Avatar - Martin911Turbo
20. 4. 2014 12:55
Re: Skutečnost
tak 50:50 já každopádně preferuji místo novýho pidi turba dát elektromotor
Avatar - Hammunasakra
19. 4. 2014 15:03
Re: Skutečnost
Jestli maj i tyhle hyperdrahý v minisériích vyráběný auta elektromotory jen kvůli papírově nižší spotřebě tak sme skoro definitivně v p.. >:-[]
Avatar - Hammunasakra
19. 4. 2014 15:01
Re: Skutečnost
Nevim jestli s těma Pobědama mluvíš vo sobě ale McL i Ferrari stopro svý přesně naměřený časy maj. Proč je nezveřejňujou respektive proč nejdou do ofiko měřenýho kola netušim stejně jako ty.
Avatar - Ham.
18. 4. 2014 23:34
Re: Skutečnost
Žádné oficiální časy nemají. Čas odečtený z hodinek Poběda nějakého čumila za plotem na NS je k smíchu. Až nějaký oficiální čas zajedou tak se můžeme bavit dál.
Avatar - Ham.
18. 4. 2014 23:32
Re: Skutečnost
Ano, kvůli spotřebě. Jistě by pár kusů vrcholných modelů ani jednu automobilku "nepoložilo", ale jde o to, že i ostatní "masová" produkce sportovních aut musí do hybridů jinak by emise byly velký problém. A nejprestižnější modely jdou pouze příkladem aby nalákaly lidičky na hybridy a pomohly ospravedlnit ostatní masově vyráběné modely s baterkami. Nakonec nesmyslnost hybridů u sportovních aut ukazuje krásně motosport, dokud nebyla omezená spotřeba, tak si hybrid ani neškrtl a nikoho ani nenapadlo aplikovat jej, jakmile se začala spotřeba omezovat, nastoupila potřeba nějaké formy hybridu. Stačí dát znovu spotřebu unlimited a hybridy letí ze závodních aut na smetiště.