Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Doporučujeme: Hity týdne 26/2014

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)
Které články a videa se vám minulý týden líbily nejvíce? Zde je přehled tří nejčtenějších a nejsledovanějších.

Přinášíme přehled článků a videí, které minulý týden vzbudily největší zájem. Které novinky a videa oslovily největší počet čtenářů? Podívejte se na krátkou rekapitulaci.

Oblast automobilových kreací je neobyčejně rozsáhlá. Můžeme v ní nalézt jak čistě experimentální vize, v jejichž případě se nepočítá se sériovou výrobou, tak koncepty, jež naznačují – či přímo předznamenávají – budoucí sériový automobil. V takových případech bývá karosářský základ zdoben samoúčelnými dekoracemi, majícími za úkol esteticky ozvláštnit karoserii, jíž budeme za nějakou dobu vídat v běžném provozu.

Ačkoliv prodeje vozů MPV v posledních letech padají kvůli vysoké poptávce po SUV, stále jde o velmi silný segment, v němž jsou zastoupeny takřka všechny významné automobilky. Jeho výsadní postavení dokazují i prémioví výrobci v podobě BMW (2 Active Tourer) nebo Mercedes-Benzu (třída B). Výhody víceúčelových automobilů jsou nepopiratelné. Nabízejí totiž prostornou karoserii, objemný zavazadelník a mnohdy také až sedmimístné uspořádání. Kromě rodin s dětmi jsou tyto vozy oblíbené také u aktivních jedinců, kteří v nich bez problémů odvezou několik kol a bagáž na týdenní dovolenou.

Jihokorejské ministerstvo dopravy hodlá vyměřit největší domácí automobilce Hyundai Motor pokutu kolem jedné miliardy wonů (20 milionů Kč) za chybné údaje o spotřebě vozu Santa Fe.

Novou generaci Subaru WRX STI jsme důkladně prověřili v rámci velkého redakčního testu a zanechala v nás velmi pozitivní pocity. V dnešní době, kdy je Mitsubishi Lancer Evo stále na odpočinku a kdo ví, jak to s novým vydáním nakonec dopadne, je však velmi těžké najít pro japonskou čtyřkolku adekvátního soupeře. Stane se jím Porsche Cayman?

Hondu coby výrobce sportovních aut už kvůli vývoji v posledních letech kdekdo odepsal a zdá se, že si to Japonci uvědomují a do propagace čtvrté generace Civicu Type R, jenž má automobilce (nejen) v Evropě vrátit ztracený lesk, vkládají obrovské úsilí.

Lamborghini Huracán LP 610-4 sice debutovalo již na jaře v Ženevě, teprve až nyní vozy míří do showroomů. Z toho důvodu se italská automobilka snaží připomenout, jakými prvky nové babylambo disponuje. Ve srovnání s předchůdcem, modelem Gallardo je technika Huracánu výrazně modernější.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)