Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Doporučujeme: Hity týdne 34/2014

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)
Které články a videa se vám minulý týden líbily nejvíce? Zde je přehled tří nejčtenějších a nejsledovanějších.

Přinášíme přehled článků a videí, které minulý týden vzbudily největší zájem. Které novinky a videa oslovily největší počet čtenářů? Podívejte se na krátkou rekapitulaci.

Položily základy pro atraktivní sériové vozy, s nimiž se setkáváme na silnicích a které – díky tomu, že vycházejí z kvalitního koncepčního předobrazu navrženého schopným designérem – pomalu stárnou a odolávají prchavým módním vlnám. V jiných případech prezentovaly karoserii, která reagovala na požadavky uživatelů a bez ohledu na trendy své doby představila unikátní návrh, jenž předběhl dobu a upoutal pozornost řadou neobvyklých řešení. Tím vším – a lecčím jiným – jsou studie, které byly pozapomenuty.

Stejně jako kdysi při představení Favoritu, odhalovala Škoda i nyní svůj nový model postupně. V tuto chvíli ale již není vzhled Škody Fabie III tajemstvím, exkluzivní fotografie nám přinášejí pohled na celý automobil, který jeho designér Jozef Kabaň několikrát označil za krasavce. Při pohledu na obrázky můžeme vidět inspiraci první Fabií, detaily a jednotlivé linky ale vytvářejí celek, který zároveň jasně zapadá mezi současné vozy Škody. Maska propojená se světlomety s diodami pro denní svícení opticky rozšiřuje příď, celé auto by tak i díky tomu mělo působit nižším a dynamičtějším dojmem, než předchůdce. Nepůjde ale jen o optický klam, auto je o 9 centimetrů širší než Fabia II.

Nový Volkswagen Passat má oficiální české ceny. Je dražší než srovnatelný předchůdce, zároveň však dostal bohatou výbavu již v základu. S motorem 2.0 TDI auto stojí 723.900 Kč.

Britský magazín Car postavil proti sobě dvě ikony ze Sant'Agaty. Závoďák pro běžné silnice nesl jméno Miura a jeho nástupcem byl Countach.

Dominantou interiéru dlouho očekávaného vozu střední třídy, nového Jaguaru XE, má být osmipalcový displej infotainmentového systému InControl. Jedná se o systém vyvinutý od nuly a kromě osmipalcového rozhraní zahrnuje i kompletní integraci smartphonů s operačním systémem iOs či Android, speciálně navržené aplikace a možnost fungovat jako wifi hotspot.

Za volant zelené bestie se posadil Matt Mullins, vedoucí instruktor „autoškoly“ BMW Performance a Chris Forsberg, šampion série Formula Drift. Naleštěné klenoty soukromých majitelů přitom nejsou rozestavěny jen tak – tvoří logo divize BMW M, které v posledním záběru efektním driftem doplní také rozdováděná M4.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)