Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Driftující sněhový pluh TowPlow z Missouri (video)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (15)
Tentokrát Vám nenaservírujeme řidiče mistrně ovládajícího svůj stroj, ale speciální sněhový pluh TowPlow, který ve skutečnosti jen vypadá, že driftuje.

TowPlow je označení pro speciální sněhové pluhy, které pochází z Missouri a jsou zde úspěšně používány od roku 2005. Soupravu s označením TowPlow tvoří klasický sněžný pluh, za který je připojen přívěs s radlicí.

Přívěsy TowPlow mají ovládaný kloub a řiditelné nápravy. Díky tomu se umí vychýlit do strany. Na svém boku má přívěs umístěnu klasickou sklopnou radlici, kterou může doplňovat korba na zdrsňující posypové materiály nebo cisterna na chemické rozmrazovací prostředky.

Souprava nákladního vozu s přívěsem TowPlow podle výrobce snižuje provozní náklady na zimní údržbu silnic, protože zastane práci dvou klasických sněhových pluhů a během jedné jízdy může prohrnout dva jízdní pruhy najednou. Kromě Missouri používají soupravy TowPlow například i v Utahu, Indianě, Ohiu, Wisconsinu a několika dalších státech USA.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (15)
11. 2. 2012 13:03
Re: Rusi
Mozna jeste bys mohl obetovat pannu (pokud bys teda nejakou v rusku nasel...).
Avatar - Rubb
19. 1. 2012 07:40
Re: Čeští silničáři
Já neříkám, aby si koupili tohle... Stačí kdyby tu radlici, co s sebou vozí už teď, položili na cestu. Na nerovnosti je připravená, nemusí být spuštěna natvrdo, ale lze ji položit také na "plovoucí" režim ;-)
18. 1. 2012 17:25
Re: Čeští silničáři
"naši silničáři" ani nechcú lepšie zhŕňať cesty, lebo "je to drahé" nakupovať novšie technológie. A vzhľadom na nerovnosti povrchu, ktoré sú často značné ani nemôžu. Museli by to snáď zametať a nie zhŕňať.
Avatar - Rubb
18. 1. 2012 11:48
Čeští silničáři
Hlavně bych video doporučil zhlédnout našim silničářům, aby viděli co všechno se pluží (i téměř suchá cesta se zbytky sněhu). Ne jako u nás, že to nasolí a těch 10cm srač.k nechají ležet na silnici, místo toho aby to shrnuli... :-!
Avatar - Special-line
17. 1. 2012 19:57
IVECO
No aspoň nemají auta s letním olakováním >:D