Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Flatliner: Povrchová úprava vozidel, technologie

AutoProfi
Diskuze (0)
Moderní karosářský opravárenský systém švýcarské firmy Betag Innovation se hodí pro menší a středně těžká poškození.

Opravárenský systém Flatliner patří do portfolia švýcarské společnosti Betag Innovation. Nabízí několik kitů pro opravy karosářských poškození, jako jsou PDR (vytlačování) nebo vytahování lepením či indukcí.

Ocel i hliník

Flatliner patří v současné době pravděpodobně k nejvíce progresivním a efektivním opravárenským systémům ocelových a hliníkových plechů na trhu. Byl navržen pro opravy malých až středně těžkých poškození karoserie.

Oprava se provádí výhradně z vnějšku vozu, což eliminuje náročnou demontáž, nebo dokonce nahrazování celých karosářských dílů.

Kratší čas a větší zisk

Flatliner umožňuje prodávat práci namísto náhradních dílů se stále se snižujícími maržemi. Menší oblast opravy stojí za kratšími časy lakování a menší spotřebou lakovacích materiálů. Díky odpadnutí demontáže dílů a čekání na náhradní lze čas karosářské opravy zkrátit až o 40 procent. Flatliner je kompletní mobilní pracovní stanice, která pomáhá lakovně provádět opravy ve špičkové kvalitě a se ziskem.

Flatliner obsahuje všechny potřebné nástroje pro profesionální opravu. K dispozici je široká škála potřebných nástrojů přehledně uložená v praktickém modrém vozíku.

Flatliner je kompletní mobilní pracovní stanice, která pomáhá lakovně provádět opravy ve špičkové kvalitě a se ziskem. Flatliner obsahuje všechny potřebné nástroje pro profesionální opravu. K dispozici je široká škála potřebných nástrojů přehledně uložená v praktickém modrém vozíku.

K setu Flatliner lze ještě získat rozličné a praktické příslušenství: např. Bit Gun coby zásobník na bity, který značně urychlí a zjednoduší práce při navařování bitů. K dosažení maximální kvality práce slouží Flatliner Laser k vyznačení požadované linie.

Školení zaručeno

Tento typ oprav samozřejmě vyžaduje patřičné zaškolení, které je možno absolvovat ve školicím centru společnosti Servind. Ta zastupuje firmu Betag Innovation na českém trhu. Samozřejmě lze zajet na vyškolení i do sídla švýcarské společnosti. Flatliner je na trhu zavedený a k opravám automobilů doporučený společnostmi Daimler, Toyota Europe, Renault, Peugeot-Citroën, GM Europe, Opel, Saab a Chevrolet. Autoopravárenský systém Flatliner je dostupný ve dvou sadách Full Set (5000) nebo Business (5004).

KOMPONENTY SADY FLATLINER

  • Digispot – spotová svářečka s možnosti manuálního nebo automatické nastavení. Doba svařování a intenzita mohou být nastaveny a uloženy individuálně. Vyznačuje se drobným svářecím bodem. Pro stahování plechu můžete použít měděný hrot či uhlíkový nástavec.
  • Velké rázové kladivo.
  • Praktický modrý vozík se zásuvkou na elektřinu a přívodem stlačeného vzduchu.
  • Tři mosty (základny) v různých velikostech, s vyměnitelnými multifunkčními komponenty a jednoduchým používáním.
  • Innopuller - praktický ruční „vytahovák“, který umožňuje řízené vytahování plechu. Výšku tahu lze snadno regulovat. Při použití nástroje Innopuller je proti rázovému kladivu dosaženo větší kontroly při postupném vytahování plechu a lepšího využití jeho pružnosti. Nastavitelné patky lze různě natáčet, aby se dobře opřely i na místech s ne zcela ideálním podkladem. K dispozici je malé rázové kladivo na jemné dokončovací práce.
  • Dva typy bitů: rovné, které mohou být navařované velmi blízko sebe k zajištění maximální tažné síly; vyosené bity, pro případ kde je potřeba méně síly. Tyto bity se k plechu navářejí cca 1 cm od sebe.
  • Pět kladiv z extra pevného hliníku ve třech různých velikostech s vertikální a horizontální špičkou. Ty umožňují precizní tvarování plechu, stejně jako lehké vyrovnání vyčnívajících nerovností.
  • Vytahovací tyče jsou opatřeny závitem pro konstantní tlak během vytahování.
  • Další komponenty.

AutoProfi
Diskuze (0)