Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford je zase ve ztrátě. Prý kvůli mimořádným položkám...

redakce AUTO.CZ
Diskuze (13)
Automobilka Ford Motor se ve čtvrtém čtvrtletí poprvé po sedmi letech propadla do ztráty. Činila 783 milionů dolarů (19,7 miliardy Kč) a stálo za ní hlavně účetní přecenění aktiv a závazků související s penzijních programem ve výši tří miliard USD.

Bez zahrnutí mimořádných položek Ford hospodařil se ziskem a za celý rok firma vykázala druhý nejlepší zisk před zdaněním v historii.

Ve čtvrtém čtvrtletí 2015 automobilka hospodařila s čistým ziskem 1,9 miliardy USD.

Tržby se ve čtvrtém čtvrtletí meziročně snížily o čtyři procenta na 38,7 miliardy USD (976,7 miliardy Kč).

Zisk před zdaněním v Severní Americe za čtvrtletí klesl o 3,6 procenta na 1,96 miliardy USD. V Evropě naopak o 26,7 procenta vzrostl a činil 166 milionů eur. V oblasti Asie a Tichomoří se zisk snížil o 36 procent na 284 milionů USD.

Ford ve čtvrtletí také zaúčtoval mimořádné výdaje 200 milionů USD spojené se zrušením závodu na malé automobily v Mexiku. Ford uvedl, že zrušení závodu souvisí s nízkou poptávkou po malých vozech, nikoli přímo s kritikou nového amerického prezidenta Donalda Trumpa. Ten dal najevo, že si přeje, aby automobilky vyráběly v USA.

Za celý loňský rok se zisk před zdaněním snížil na 10,4 miliardy USD (262,6 miliardy Kč) z 10,8 miliardy USD, byl však druhý nejvyšší v historii, poznamenala agentura AP. V letošním roce Ford očekává nižší zisk než loni, z části kvůli zvýšení investic.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (13)
28. 1. 2017 13:39
Re: Nejlepší je GM
Četl jsi vůbec ten článek. Mít firmu která vydělá takové peníze a po opravných prostředcích se propadne za jeden kvartál do ztráty, tak by jsi si hodně gratuloval. Raději investují než abych platil daně.
28. 1. 2017 13:35
Re: Docela
Děkuji, věřit jakékoliv německé instituci je totéž jako věřit Hitlerovi, Merkelové nebo Volkswagenu.
28. 1. 2017 06:14
Re: Nejlepší je GM
V čerpání dotací a zavírání tradičních automobilek, aby opakovaně nezkrachovávala? ;-)
Avatar - Barrichello
27. 1. 2017 21:16
Nejlepší je GM
:-) :-) :-) Jasná jednička
Ježiši, je v strate...!
Dofrasa a čo keď je v takzvanej strate? V akej dobe to žiejeme, keď investície sú automaticky označené za stratu? To čo je za blbosť? Keď bude tlmiť výrobu, prepúšťať, vypredávať za znížené ceny skladové zásoby - to je strata. A nie budovanie a rozvoj... Bodaj by v takej strate boli všetci - je to ten najlepší predpoklad toho, že sa firma stará o to, aby sa v budúcnosti do žiadnej reálnej straty nedostala...