Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford v říjnu uvede na čínský trh luxusní vozy Lincoln

redakce AUTO.CZ
Diskuze (3)
Americký výrobce automobilů Ford Motor v říjnu uvede na čínský trh svou luxusní značku Lincoln.

Ford bude vozy Lincoln zpočátku nabízet v osmi prodejnách v sedmi čínských městech. Do roku 2016 chce prodejní síť rozšířit na 60 prodejen ve zhruba 50 městech.

Lincoln přichází na čínský trh s výrazným zpožděním ve srovnání s jinými luxusními značkami, například německými automobily BMW, Audi či Mercedes, které mají v Číně dominantní postavení. Šéf čínských aktivit Fordu John Lawler nicméně vyjádřil přesvědčení, že čínský trh s luxusními automobily nadále poskytuje velký prostor k růstu.

Podle analytika Johna Zenga ze společnosti LMC Automotive však značku Lincoln čeká těžký boj. "Ve srovnání s německými značkami mají co dohánět," uvedl Zeng. "Pro značku typu Lincolnu potřebují vysoce konkurenceschopné modely, aby na tomto trhu uspěli," dodal.

Čína v roce 2009 díky silnému růstu prodeje vystřídala Spojené státy na pozici největšího automobilového trhu světa. Lawler podle agentury Reuters předpokládá, že do roku 2020 se Čína stane také největším světovým trhem s luxusními automobily.

V přiloženém videu se můžete podívat na první upoutávku k připravované novince. Podle dostupných informací by se mohlo jednat o příští generaci midelu MKX.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (3)
Avatar - Barrichello
21. 4. 2014 20:02
No sláva
konečně šance, jak těch Lincolnů prodat víc. Snad se chytí stejně jako Buicky
19. 4. 2014 23:10
Nevím
jestli jste tuto zprávu převzali komplet z ČTK, ale každopádně jako motoristické medium by jste mohli alespoň upravit název firmy aby byl správný. Ford Motor pokud vím správný název není.