Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Názorná ukázka, proč nejezdit na Nürburgring v SUV (video)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (108)
Během jízd pro veřejnost se na Severní smyčce stala již nejedna nehoda. Aktérem jedné z nejčerstvějších a nejhrozivěji vypadajících se stala Honda CR-V.

Většina řidičů se pro výlet na závodní okruh vybaví sportovním nebo rovnou závodním vozem, ale najdou se i nadšenci, kteří jdou proti proudu a na trať vyrazí s poněkud nevhodným strojem.

Díky tomu lze na okruhu narazit i na SUV, které by jste zde nečekali. Tento druh automobilů se sice Nürburgringu již pár let nevyhýbá a samotné automobilky sem míří se svými novými modely v rámci jejich testování nebo propagace, což ostatně nejlépe dokumentuje jízda Sabine Schmitz s Jeepem Grand Cherokee SRT8.

Možná právě její výkon inspiroval řidiče Hondy CR-V první generace k výletu na Nürburgring, na který rozhodně nebude vzpomínat v dobrém. Po průjezdu zatáčkou pojmenovanou Eiskurve se totiž dostal do smyku, z nějž přešel do série kotrmelců, kterou ukončilo přistání za svodidly.

Podle dostupných informací vyvázl řidič z nehody údajně bez zranění a jeho spolujezdec si při ní zlomil prst.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (108)
27. 3. 2016 01:14
Nákup
Podle toho bordelu co vytrousil okolo to vypadá, jak kdyby si odskočil z nákupu >:D
Avatar - VL4D
2. 5. 2012 22:30
proč nejezdit na Nürburgring v SUV?
Nevidím důvod proč nejezdit na Nürburgring v SUV, v tomto případě tady nemáme SUV ale spíše takový menší offroad, jak bych první CR-V nazval.

Myslím, že kdyby si šel na známý okruh zajezdit s X5, dopadlo by to zcela jinak a určitě lépe.

Doufám, že bude v pohodě :yes:
1. 5. 2012 15:06
Re: Blbec?
To se vysvětluje celkem snadno - lidi si neumí vybírat auta.
1. 5. 2012 14:51
Re: to je ale... :-)
Já myslím, že nic takového kolega nenaznačoval, že by šlo jen o časy z NS. Ale na to, kolik to má koní, je to sakra pomalé.
Avatar - curwasportiva
13. 4. 2012 22:24
Re: Víc štěstí než rozumu
Tady musím souhlasit s Lukášem. Tohle je v zatáčce Adenauer Forst a ta je oblíbená jak řidiči tak i přihlížejícími, takže tu dost lidí driftuje.
Navíc je vidět že toto je čistě provedený drift, vyvolaný dobrou volbou stopy a přesným přidáním plynu. Jde vidět jak to řidič pěkně vede k apexu. Podle mě čistá práce, žádné humpolácké smýkání :yes: