Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hyundai Genesis Coupe: První dojmy

Diskuze (0)
Hyundai Genesis Coupe by mohl být „Nissanem GT-R pro chudé“. Ještě letos vyjede na evropské silnice.

Přirovnání Hyundai Genesis k Nissanu GT-R možná trochu pokulhává. Zadokolkové kupé od Hyundaie nedosahuje jeho technické vyspělosti ani rychlosti a samozřejmě nemá pohon všech kol. Jenže z dlouhé řady zámořských recenzí se dozvídáme, že zřejmě nabízí podobně skvělý poměr řidičských zážitků a pořizovací ceny. A nyní jsme se taky přesvědčili, že pohodou v kabině k němu má (v rámci možností daného cenového segmentu) docela blízko.

Ve vystavované stříbrno-šedé barvě nemá Genesis (mimochodem s motorem V6 3,8 l) zdaleka takovou šťávu jako žlutý kousek, který Hyundai přivezl loni do Frankfurtu. Kupé ale pořád vypadá moderně a atraktivně, má nezaměnitelný styl a přitom v dobrém slova smyslu patrnou příslušnost ke značce.

Interiér je jasným Hyundaiem. Poznáváme dokonce některé detaily, které jsou přímo převzaty z osobních modelů této automobilky. To ale není na škodu, kabina je útulná, vcelku pohledná a nehraje si na zbytečný luxus.

Designéři se docela odvázali při návrhu předních sedadel. Designově zajímavé kousky ale nemají tak dobré boční vedení, jak by se mohlo zdát. Navíc i nejnižší poloha znamená stále sedadlo v poměrně velké výšce nad podlahou i silnicí.

Prostor vzadu lze dobře vystihnout jako uspořádání 2+2. Dá se zde pohodlně usadit, omezení ale představuje svažující se zadní okno nad hlavou a také cestující v přední řadě – pokud si sedadlo odsune hezky dozadu.

Na seznam mínusů můžeme umístit skutečnost, že volant jde nastavit pouze výškově. Pádla pro manuální řazení jsou nečekaně malá a jsou připevněná přímo k volantu. Musíme si ale počkat až na první svezení, abychom zjistili, jestli je to skutečně na obtíž.

Zatím se Hyundai Genesis Coupe jeví spíš jako gétéčko se sportovním nádechem. Tím nechci předem srážet jeho jízdní potenciál, naopak tento Hyundai může v rámci své značky i segmentu snad jen pozitivně překvapit. O zájmu zákazníků zřejmě rozhodne v prvé řadě evropská cena, protože kvalitně propracovaný, nicméně specifický styl značky Hyundai rozhodně není to, po čem místní kupci touží na prvním místě.

Diskuze (0)