Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hyundai navýšil díky Číně a Brazílii zisk o 3,9 %

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)
Automobilce Hyundai vzrostl ve třetím čtvrtletí letošního roku čistý zisk o 3,9 procenta na 2,3 bilionu wonů, což v přepočtu představuje 40,7 miliardy korun.

Firma zaznamenala první čtvrtletní růst zisku za rok díky vysokému prodeji v Číně a Brazílii, který vyrovnal i slabší výkon na domácím trhu a v USA. Výsledky přitom překonaly odhady analytiků, kteří čekali v průměru zisk 2,17 bilionu wonů. Provozní zisk činil dva biliony wonů a příjmy 20,8 bilionu wonů.

Podíl Hyundaie na automobilovém trhu v USA stagnuje, hlavně kvůli slabému jenu, který zvýšil zájem o vozy japonských konkurentů. Na jihokorejském trhu roste obliba modelů BMW a Volkswagen.

Hyundai je největší automobilkou v Jižní Koreji a spolu se sesterskou společností Kia tvoří pátého největšího výrobce automobilů na světě. Akcie firmy za poslední tři měsíce zpevnily o 16 procent díky naději, že její hospodaření podpoří nové modely Genesis a Sonata.

Hyundai v listopadu 2008 oficiálně zahájil sériovou výrobu osobních vozů v Nošovicích na Frýdecko-Místecku. Letos plánuje automobilka v tomto závodě vyrobit zhruba 300.000 vozů, což je plná kapacita. Loni továrnu opustilo 303.035 vozů a její zisk stoupl na více než dvojnásobek z 2,9 miliardy na 7,01 miliardy Kč.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)