Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Kalifornie odmítla plán Volkswagenu na řešení emisního skandálu

redakce AUTO.CZ
Diskuze (99)
Kalifornský úřad pro čisté ovzduší CARB odmítl plán německé automobilky Volkswagen na svolání naftových aut vybavených softwarem, který umožňuje manipulovat s údaji o emisích.

Úřad tvrdí, že návrh Volkswagenu je nedostatečný a nesplňuje zákonné požadavky, hodlá však s firmou o řešení tohoto problému dál jednat.

Zamítnutý plán se týká úpravy naftových automobilů s dvoulitrovými motory. Kalifornie zatím automobilce nevyměřila žádnou pokutu, vydala však nové oznámení, že Volkswagen porušil její regulační předpisy v oblasti kvality ovzduší, uvedla agentura Reuters.

Volkswagen uvedl, že zamítnutí se týká počátečních plánů, které Kalifornii předložil v prosinci. "Od té doby vedl Volkswagen s CARB konstruktivní jednání," upozornil.

Šéf Volkswagenu Matthias Müller bude ve středu o skandálu jednat s šéfkou americké Agentury pro ochranu životního prostředí (EPA) Ginou McCarthyová. Právě úřad EPA loni v září automobilku obvinil, že do vozů s naftovými motory instalovala software umožňující při testování emisí skrývat vysoce nadlimitní hodnoty toxických oxidů dusíku. Volkswagen tehdy přiznal, že v USA je tímto softwarem vybaveno 482.000 vozů s dvoulitrovými motory. Později se ukázalo, že problém se v USA týká rovněž 85.000 vozů s třílitrovými motory.

Úřad EPA uvedl, že souhlasí s Kalifornií v tom, že "Volkswagen nepředložil schválitelný svolávací plán, který by auta uvedl do vyhovujícího stavu a omezil znečištění". Dodal, že na to firmu již dříve upozornil. Volkswagen vyjádřil odhodlání spolupracovat s CARB i dalšími regulátory. "Plánujeme pokračovat v rozhovorech ve středu, kdy se setkáme s EPA," sdělil podnik.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (99)
14. 1. 2016 17:48
Re: Jedině USA a jejich právo
ale prosimte, schvalne jsem to nadsadil, nafta je nedilna cast ropy, kdyz ji nezuzitkujes, tak proste o ten jeji dil budou ostatni ropne produkty drazsi.
14. 1. 2016 13:15
Re: Pokrytectvi
Necham ti to posledni slovo. Uz mlcim. Jen na okraj - Za tech 100+ let co se delaji auta velkoseriove se furt neda koupit neco co se nesseerre, nerezne, nevybuchuje...atd...atd...to jsme to dopracovali s tou prumyslovou revoluci, eh? :-!
14. 1. 2016 13:08
Re: Jo VW má smůlu
"...měl na zrcátkách z USA na 300C.." ;-) Ja ctu pomalu, a tak mi to trvalo dele si to precist a behem toho casu co jsem cetl jsem pri couvani prejel decko, psa a shodil 4 popelnice. Ty velke, kontejnerove. >:D
Avatar - Individualita
14. 1. 2016 12:49
Re: vw
A že tam Toyota prodává 5x tolik a Hyundai 3x tolik co VW group? >:D
Avatar - Individualita
14. 1. 2016 12:44
Re: Jo VW má smůlu
Kočky jsou známé tím, že furt do něčeho lezou. Mají tendenci se někam nacpat. Takže už jen stačí zmáčknout knoflík >:D