Každý řidič a vůz si zaslouží férový servis!

Prezentace klienta
Pro téměř každého řidiče je jeho železný oř vším. Opečovává ho, tu a tam ho rozmazlí palivem s vyšším oktanovým číslem. Miluje ten pocit během jízdy. A právě proto ho řízení baví.

Čas od času se ale objeví věc, která může tuto idylku nahlodat či úplně pokazit. Co může být takovou komplikací? Tušíte správně. Servis!

Není servis jako servis

Při hledání dobrého servisu zažívá řidič často krušné chvíle. Tráví celé dny na internetu, přepočítává cen náhradních dílů a servisu vůbec. Řeší otázku, jak vybrat správný a důvěryhodný servis. A to je řeč pouze o předepsané pravidelné servisní prohlídce. Co teprve, když je plechový miláček nemocný či nějak zraněný? To už je skoro na bezesné noci. Tomu je však odteď konec, jak hovoří webová stránka www.ferovy.servis.cz. Ta totiž říká, že férovost a cenová výhodnost jde ruku v ruce a nevylučuje se, jak by mnozí řidiči dle svých zkušeností očekávali. Pojďme se tedy podívat, jak poznáte férový servis…

Co je férový servis?

Webová stránka Férový servis je v podstatě takové desatero či návod, jak vybrat ten pravý servis, do kterého se s vaším vozem budete rádi vracet. Přímo na stránkách www.ferovy.servis.cz si můžete spočítat, kolik vás plánovaná návštěva v servisu bude stát a sami se můžete přesvědčit, kolik lze na servisu ušetřit. Ano, čtete správně, ušetřit ne prodělat. Zpět ale k postupu. Jak tedy poznáme kvalitní servis?


„Poznávačka“ dobrého servisu

Jedním z bodů je například poskytnutí záruky na materiál i na práci. Přeci jenom není to úplně automatické napříč autoservisy a ne každý takový nápad uvítá s otevřenou náručí. Servis si musí být totiž jistý kvalitou použitých dílů a odborností a profesionalitou svého servisního personálu. Nemluvě o doživotní asistenci zdarma. Kdo vám toto v rámci servisu vozu nabídne? Je dost možné, že jste o této přidané hodnotě doteď ani neslyšeli. A co například rychlost a odbornost opravy? U běžných úkonů si řidič může vystačit s kompromisy mezi cenou a časovou prodlevou, ale čím více jsou auta technologicky vyspělejší, nabitější elektronikou, tím více času by servisy potřebovali na diagnostiku závady a její opravy. To neplatí, pokud řidič využije servis s patřičnou výbavou a vyškoleným personálem. Místo třídenního hledání závady a týdenní opravy tak může již druhý den zase brázdit silnice za volantem šťastně pobrukujícího vozu.

Cena a spolehlivost

S náročnou opravou, pak přichází obávaná otázka, kolik mě bude stát? Touto otázkou se nemusíte vůbec zaobírat, účtuje-li váš autoservis dle normohodin. Ty jsou totiž zákon. Ten pak zajistí, že na faktuře nebude žádné překvapení, nýbrž garantované 3 hodiny. Zůstaňme u času. Doba se neustále zrychluje a je čím dál složitější ušetřit nějaký ten čas pro sebe a rodinu. Proto je také stejně důležité dodržení dané doby opravy. Řekne-li vám technik, že oprava bude vyřízená druhý den a vozidlo bude k vyzvednutí ve tři odpoledne, mělo by dohodu dodržet. Nemělo by se stát, že budete v pět hodin volat technikovi, proč váš automobil není hotový. Druhý den musíte od rána fungovat a bez auta to není dobře možné. Ano, škarohlíd by mohl namítnout, že stát se může cokoliv. To je pravda, ale v tom případě vám férový servis zajistí náhradní vozidlo, to by mělo být totiž automatické, když oprava vyžaduje více času než do druhého dne.

Paketové ceny

Čím starší auto, tím levnější servisní náklady. Běžná myšlenka mezi řidiči. Kdo z vás by ale nepřemýšlel nad úsporou u auta staršího 7 let? Dobrou zprávou je, že u vozů starších 4 let dnes existují zvýhodněné ceny náhradních dílů i práce, takzvané paketové ceny zaručující ekonomickou výhodnost a přitom originální kvalitu. Už nemusíte na internetu dlouze hledat levnější díl a přemlouvat kamarády mechaniky, aby vám udělali nějakou hodně přijatelnou cenu. Řidič bohužel navíc cenu opravy v častých případech ani nezná, což není moc fér. Kolik vás bude oprava stát, byste měli totiž znát předem a odsouhlasit ji. Nikdo z nás rád negativní překvapení typu „no víte, museli jsme na tom autě udělat ještě tohle a ta práce, no, Pepa na tom strávil o tři hodiny víc, tak když mi místo 2000 Kč dáte tři, budeme vyrovnaný…“ Ne, nejsme vyrovnaný a je třeba si položit otázku, zda je váš autoservis férový?

Zajímá Vás více informací, co vše se skrývá pod pojmem férový servis? Navštivte www.ferovy.servis.cz a uvidíte, zda není důvod ke změně.

Prezentace klienta
Autorizovaný prodej Servis osobních aut Autobazary Pneuservisy Náhradní díly