Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lamborghini 1R je na prodej. Se vzduchem chlazeným dvouválcem není drahé...

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Společnost Silverstone Auctions zařadila do své aukce i poněkud netradičního zástupce značky Lamborghini.

Salon Privé se letos uskuteční od 31. srpna do 2. září ve Woodstocku v anglickém Oxfordshire a právě během posledního dne této akce má být v rámci aukce společnosti Silverstone Auctions vedle několika desítek klasických, sportovní a luxusních automobilů vydražen i traktor.

Lamborghini 1R sice nejspíš nebude nejdražším a ani nejvzácnějším strojem v aukci, ale rozhodně k ní přitáhne největší pozornost. Tento traktor je totiž sympatickou vzpomínkou na dobu, kdy tehdy již zavedené společnosti Lamborghini Trattori i mladé automobilce, konkurující především značce Ferrari, vládl Ferruccio Elio Arturo Lamborghini.

Traktor z roku 1966 je poháněn vzduchem chlazeným dvouválcovým vznětovým motorem, disponujícím výkonem 23,5 kW (32 k) při 1500 min-1 a spolupracujícím se čtyřstupňovou manuální převodovkou.

Tento konkrétní exemplář se do současnosti samozřejmě nedochoval ve stavu, v němž před jednapadesáti lety opouštěl brány mateřského podniku, ale podstoupil kompletní renovaci. Tu provedl Ermes Formilan v Itálii, který je světově proslulým specialistou na klasické traktory značky Lamborghini. Lamborghini 1R se díky tomu pyšní barevným provedením, v němž byl 7. července 1966 dokončen.

Podle materiálů společnosti Silverstone Auctions se očekává, že bude tento sympatický zemědělský stroj vydražen za částku od 15.000 do 20.000 britských liber (zhruba 430.000 až 575.000 Kč), což je vedle stejně starých vozů značky Lamborghini prakticky za hubičku.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
21. 8. 2017 19:22
Už to tak bude.
Auto.cz - nejlepší jízda...
>:D
...na traktoru.