Lze ušetřit při sjednání povinného ručení a havarijního pojištění naráz?

Prezentace klienta
Všechny pojišťovny dávají slevu, pokud si sjednáte obě pojištění naráz, typicky kolem 5%, v některých případech i více.

Nicméně ještě důležitější je, že pokud si sjednáte obě pojištění najednou, můžete si vybrat kombinaci povinného ručení a havarijního pojištění, které vám vyhovuje. Pokud si budete sjednávat jen povinné ručení a teprve poté havarijní pojištění, můžete zjistit, že už máte připojištění střetu se zvěří u povinného ručení a havarijní pojištění vám to kryje také. Takže budete za toto připojištění platit zbytečně dvakrát.

To samé platí například u připojištění skel. Máte-li havarijní pojištění s nulovou spoluúčastí, u většiny pojišťoven vám kryje i poškození skel. Takže při kombinaci povinného ručení a havarijního pojištění nepotřebujete připojištění skel, které už můžete mít sjednáno, pokud máte povinné ručení už z minulosti.

Nicméně u připojištění skel je třeba dát pozor při situaci, kdy máte sjednáno havarijní pojištění s vyšší spoluúčastí, například 5 tis. Kč. Rozbije-li vám někdo sklo a nemáte-li sjednané individuální připojištění skel, budete se podílet na škodě ve výši sjednané spoluúčasti, tedy v tomto případě 5 tis. Což v případě, že celková škoda je třeba 10 tis., není žádná sláva.

Chcete-li dostat při sjednání auto pojištění nejlepší kombinaci ceny a pojistného krytí, vždy si sjednávejte obě pojištění současně. Budete mít největší a nejlepší výběr a zároveň si můžete najednou rozmyslet, jaká kombinace připojištění a havarijního pojištění vám vyjde nejlépe.

V dnešní době není nic složitého porovnat si jednoduše konkrétní nabídky jak povinného ručení, tak havarijního pojištění od většiny pojišťoven na trhu. Všechno zvládnete jednoduše za několik minut a stačí vám k tomu pouze počítač a internet.

Prezentace klienta
Autorizovaný prodej Servis osobních aut Autobazary Pneuservisy Náhradní díly