Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Máme zaručený tip, jak se vyhnout problémům při jízdě na ledu! (+video)

Jan Mička
Diskuze (69)
České silnice se přes noc proměnily v kluziště. Máme zaručený tip, jak se vyhnout problémům!

Video se připravuje ...

Pokud jste dneska ráno přišli ke svému automobilu a byl pokrytý vrstvou ledu, muselo vám dojít, že se cesta do práce poněkud prodlouží. Auta se po dálnicích sunula maximálně sedmdesátkou, rádia hlásila uzavírky a dopravní nehody, chodníky připomínaly ledovou dráhu pro Martinu Sáblíkovou, a do toho všeho nás bičoval mrazivý vítr. Pro motoristy jsou takové podmínky zkrátka peklo.

Při jízdě na ledu toho s běžnými pneumatikami mnoho nesvedete. Můžete se tak maximálně spolehnout na elektronické asistenty, které jsou schopné vůz v určitých mezích korigovat, stačí ale přepálit nájezdovou rychlost do zatáčky a už se sunete po tečně ven směrem k příkopu. Můžete namítat, že to přece není pravda a každý alespoň trochu zkušený řidič musí jízdu na ledu zvládnout, pokud by tomu ale tak skutečně bylo, nemuseli bychom v těchto dnech slýchat o množství dopravních nehod.

V současné době připravujeme instruktáž jízdy na sněhu a ledu, se kterou nám na polygonu mosteckého autodromu pomáhal legendární instruktor Jiří Patera. Než ale do světa vypustíme finální střih, řekneme si osvědčené pravidlo, jak problémům s ledovkou dokonale předejít. Nechejte pro jednou auto doma, nikam nejezděte! Nad ledovkou nelze v běžných podmínkách vyhrát, můžete pouze remizovat. Jak toho dosáhnout, si pod vedením pana Patery ukážeme již brzy!

Jan Mička
Diskuze (69)
2. 2. 2017 15:08
Re: Vyjimecne s autorem sohlasim
Já jsem celkem rád, že v zimě u svého auta musím vypnout jen ASR >:D
Avatar - Floyd
1. 2. 2017 14:35
Re: Vše, co zde píšete není důležité.
Máš naprostou pravdu, bohužel pro nás čtenáře. D o konce si myslím, že se snad v té honbě za kliky předhánějí. Ona ryba vždycky smrdí od hlavy, a tady už teda ale pořádně páchne. :no: :no: :no:
Avatar - Floyd
1. 2. 2017 14:31
Re: Pokračování trendu
A pak se stane třeba, že spadne úplně nová střecha haly v České Třebové :'-(
1. 2. 2017 13:23
Re: Vyjimecne s autorem sohlasim
Já to rozhazuju co to jde, ale má výhoda je, že mám 2 svoje starší auta, které tyto fičury nemají a pak ještě bratr má 1 oktávku s haldexem taky bez el. nesmyslů, takže i s tím haldexem se dá krásně řádit a nezasahuje do toho žádná elektronika, jen se nesmí člověk bát to podržet - pak to funguje >:D. Ty další dvě jsou předohraby, takže tam je to klasika. Manželka má teď novou i30 v kombi a s tím se prostě nedá blbnout, jediné co tam jde vypnout je asr, ale esp ne, takže to škube v každé zatáčce, když to pošleš dveřma napřed a já pak vidím rudě a odmítám s tím jezdit - její volba . Dobré jsem to měl třeba v civicu (UFO) tam jsem pět minut seděl, než jsem to všechno povypínal a pak byl klid. Já se fakt v takových autech necítím dobře, protože jsem asi ze staré školy a chci auto řídit, ne aby auto řídilo mne...
1. 2. 2017 13:02
Re: Vyjimecne s autorem sohlasim
jj pamatuješ si to dobře. Oficiálně zakázaný jsou, ale koupit se dají. Co ti na to mám říct? Kašle na to. Už takhle jezdí asi 10 let. Kdybych jezdil většinu času na sněhu a panovaly tu fakt drsný podmínky, tak se na nějaký zákaz taky vykašlu, ale copak má cenu držet auto na hřebech, když je to většinu času rozsolený?