Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Maserati Ghibli Ermenegildo Zegna Edition Concept jde s módou

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Automobilka s trojzubcem ve znaku pokračuje v oslavách svého jubilea a do Paříže přivezla koncept modelu Ghibli vytvořený ve spolupráci s uznávaným módním domem.

Maserati Ghibli Ermenegildo Zegna Edition Concept není prvním výsledkem spolupráce dvojice slavných italských značek, vždyť na loňském autosalonu ve Frankfurtu nad Mohanem se představil model Quattroporte, který nesl stejné jméno.

Menší čtyřdveřový sedan Maserati jde letos v jeho stopách a nabízí lehké změny exteriéru i interiéru, které mají především přispět k dosažení vyšší exkluzivity.

Karoserie Ghibli proto nese unikátní metalický lak pojmenovaný Azzuro Astro a stojí na 20-palcových litých kolech Urano, jejichž povrchovou úpravu označují tiskové materiály automobilky jako vzhled tekutého kovu.

Hlavní pozornost při návrhu Ghibli Ermenegildo Zegna Edition Concept byla věnována interiéru, v němž je použita zajímavá kombinace odstínů černé, šedé a hnědé. Sedadla jsou čalouněna hnědou kůží Poltrona Frau, kterou doplňuje antracitové hedvábí značky Ermenegildo Zelda.

Stejné materiály jsou použity i na obložení dveří, kde je doplňuje leštěný kov a uhlíková vlákna. Kůže Poltrona Frau je použita i velkou část palubní desky, zatímco na středovém tunelu vládne karbon.

Maserati použilo jako základ pro vytvoření konceptu s jedinečným interiérem sériový model Ghibli S Q4, který je aktuálním vrcholem této modelové řady. Díky tomu se pyšní přeplňovaným šestiválcem o výkonu 301 kW a točivém momentu 550 Nm ve spojení s osmistupňovou automatickou převodovkou a pohonem všech kol.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)