Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz Sprinter Travel 65 „10 Year Edition“: Komfortní minibus oslavuje

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Mercedes-Benz Sprinter Travel 65 je vlajkovou lodí mezi minibusy své značky od roku 2007. Tuto skutečnost nyní automobilka s třícípou hvězdou ve znaku oslavuje jeho výroční limitovanou edicí.

Mercedes-Benz uvedl novou generaci svých minibusů na základech tehdy nejnovějšího provedení modelové řady Sprinter v polovině roku 2006. Zhruba o rok později na veletrhu Busworld v belgickém Kortrijku představil model Sprinter Travel 65.

Na jaře roku 2013 se Mercedes-Benz Sprinter představil s přepracovaným designem a především novými pohonnými jednotkami, splňujícími emisní normu Euro VI. Tyto změny se samozřejmě promítly i do nabídky odvozených minibusů a profitoval z nich i Sprinter Travel 65, který i nadále patří mezi špičku ve své kategorii.

Mercedes-Benz se i proto rozhodl oslavit deset let tohoto modelu jeho výročním provedením. To má vzniknout v sérii omezené na 50 vozidel, která bude charakterizovat bílý nebo šedý lak karoserie v kombinaci s ozdobnými prvky z kartáčované oceli nebo hliníku.

Mercedes-Benz Sprinter Travel 65, nabízející přepravní kapacitu pro až 18+1 cestující, se vyznačuje svébytnou dvounápravovou samonosnou karoserií. Typická je velkoplošným zasklením včetně panoramatického předního skla prodlouženého vzhůru.

¨

Boční stěny interiéru jsou stejně jako strop obloženy příjemným materiálem. Prostory pro odkládání zavazadel, stropní moduly s regulovatelným proudem vzduchu, světly pro čtení a spojením s průvodcem rovněž patří k vysokému standardu zájezdových autobusů, podobně jako dvouzónová klimatizace Tempmatic pro řidiče a cestující.

Sedadla Travel Star Xtra mají standardně nastavitelná opěradla a sklápěcí loketní opěrky na straně chodbičky. Standardem je mimo jiné vzdálenost mezi sedadly až 920 mm, dvojité zasklení a vzduchem odpružená zadní nápravou.

Vozidla z výroční edice se mohou pochlubit mimo jiné specifickým čalouněním, multifunkčním volantem obšitým kůží, parkovací kamerou, audio systémem a navigací Pilot Becker Map či ledničkou.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)