Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz Sprinter Worker pro Severní Ameriku

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Autosalon v Chicagu nabízí řadu novinek určených pro severoamerický trh a jednou z nich je i čistě užitkový Mercedes-Benz Sprinter Worker.

Mercedes-Benz na Chicago Auto Show pořádané od 13. do 21. února letošního roku představuje Sprinter Worker, který doplňuje současnou severoamerickou nabídku této modelové řady o provedení, které cílí především na řemeslníky.

Mercedes-Benz Sprinter Worker míří do showroomů s rozvorem náprav 3665 mm, celkovou délkou 5925 mm a celkovou výškou 2446 mm. Pozornost severoamerických zákazníků má přitahovat především nákladový prostor s délkou až 3490 mm a výškou od podlahy po strop 1690 mm.

V případě pohonné jednotky odpovídá novinka pro severoamerický trh evropskému provedení 316 CDI, jehož přeplňovaný vznětový čtyřválec o objemu 2143 cm3 disponuje výkonem 120 kW a točivým momentem 360 N.m. Standardem je zde ovšem namísto šestistupňové manuální převodovky sedmistupňová automatická převodovka 7G-Tronic Plus, jejímž prostřednictvím jsou poháněna kola zadní nápravy.

Mercedes-Benz nezapomíná vyzdvihnout ekonomický provoz tohoto modelu se spotřebou paliva v kombinovaném provozu mezi 6,7 až 7,5 l nafty na 100 km.

Nový Worker na severoamerickém trhu představuje vstupní provedení do modelové řady Sprinter a i přes své silně pracovní zaměření nabízí jeho interiér standardně stavitelný volant i loketní opěrky sedadel, elektricky ovládaná okna, klimatizaci a audio systém se čtyřmi reproduktory.

Mercedes-Benz spolu s představením Sprinteru Worker návštěvníkům autosalonu v Chicagu zveřejnil i jeho základní cenu, která je stanovena na 32.495 amerických dolarů (zhruba 785.000 Kč).

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)