Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Michelin XDN Grip – nová celoroční pneumatika

Michal Fokt
Diskuze (0)
Michelin představil pro začínající zimní sezónu novou pneumatiku XDN Grip, určenou pro nákladní automobily a kamiony.

Michelin představil novou celoroční pneumatiku XDN Grip, určenou pro nákladní automobily a kamiony.

Vybrat správou celoroční pneumatiku pro nákladní automobil nebo kamion není snadné – obutí rozhoduje o komfortu a hospodárnosti provozu, ale také ovlivňuje bezpečnost jízdy. Měkké pláště jsou výborné v zimě, ale rychle se opotřebovávají. Tvrdší směs přináší delší životnost, ale trakční schopnosti na mokru, sněhu a dalších kluzkých površích nebývá zrovna nejlepší.

Do této specifické kategorie nyní vstupuje Michelin s novým pláštěm XDN Grip, určeným pro nákladní vozy a kamiony, u nichž není přezouvání na zimní a letní pneumatiky zrovna rozšířené. S výjimkou severských zemí a horských oblastí zbytku Evropy totiž klimatické podmínky našeho kontinentu umožňují celoroční využití celoročních pneumatik. Právě pro celoroční používání na všech druzích silnic, na kterých se však může vyskytovat i sníh, je určena nová pneumatika Michelin.

XDN Grip se montuje na hnací kola nákladních vozidel, a její hluboký dezén a speciálně připravená směs zaručují dobré záběrové vlastnosti i v náročných zimních podmínkách. Na čerstvém i uježděném sněhu i na mokrých vozovkách má plášť Michelin XDN Grip díky četným a hlubokým lamelám dobrou přilnavost, zkřížené lamely zkracují brzdnou dráhu a zvyšují stabilitu pneumatiky. Pět podélných drážek v dezénu se spolu s otevřenými rameny běhounu stará o efektivní odvádění vody a rozbředlého sněhu ze stopy. Výhodou silničních plášťů Michelin řady XDN Grip je možnost prořezání dezénu a protektorování.

Michal Fokt
Diskuze (0)