Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mladík neudělal řidičák ani na 92. pokus

David Bureš
Diskuze (14)
Řidičský adept z Británie už na poplatcích za teoretické testy zaplatil v přepočtu cca 87 tisíc korun.

Osmadvacetiletý mladík z anglického Leicesteru propadl v řidičských zkouškách už 92krát. Dokud tento uchazeč na řidičský průkaz neprojde teoretickými testy, nemůže být připuštěn k praktické zkoušce. O jeho případu informoval list Telegraph.

Součástí teoretické části řidičské zkoušky ve Velké Británii je hodinový test, ve kterém se objevují otázky týkající se pravidel silničního provozu, a takzvaná zkouška vnímání nebezpečí, během které musejí zkoušení na promítaném videu poznat vznikající nebezpečnou situaci.

Jiný anglický adept – rovněž z Leicesteru – neprošel praktickým testem 22krát. Na 23. pokus však už v řidičské zkoušce uspěl. Další, 46letý muž dělal praktický test dvacetkrát, až na 21. pokus zkouškou prošel.

Osmadvacetiletý Angličan je ve Velké Británii rekordmanem, v Jižní Koreji se však objevila ještě horší studentka. Jihokorejka z města Jeonju se snažila stát řidičkou od dubna 2005, písemnými testy však prošla až v roce 2009, a to na 950. pokus! Písemnou část se údajně snažila složit takřka každý den, na poplatcích za teoretické testy zaplatila přes pět milionů wonů, což tehdy odpovídalo téměř 80.000,- Kč.

S řidičskou zkouškou měl v minulosti problém i slavný zpěvák Ozzy Osbourne, který řidičák údajně dostal až na dvacátý pokus. Podle svých slov nebyl během předchozích, neúspěšných pokusů střízlivý.

David Bureš
Diskuze (14)
30. 1. 2012 09:44
Re: Vzkaz pro diskutující...
Tak, tak.

:yes:

Je to jako kdyby měl nějaký prestižní deník sekci "bulvár", kde by se, na rozdíl od zbylého slušného obsahu, probíraly novinářské splašky.

To by "R-classovi" nepřišlo divné?
30. 1. 2012 09:40
Re: Zklamání
Také se připojuji :yes: :yes: :yes:
27. 1. 2012 06:44
Re: Zklamání
pridavam se :yes:
27. 1. 2012 06:44
Re: Vzkaz pro diskutující...
Problem je v tom, ze podobny pitomosti nejsou navic, ale na ukor lepsich clanku, alespon to je muj dojem. Rezignace na kvalitu, technicke detaily, snaha zaujmout co nejsirsi publikum (=clanek musi pochopit i pologramotny), to neni nic, co si zaslouzi jakoukoliv adoraci.
27. 1. 2012 05:53
Vzkaz pro diskutující...
Je tady pár vzkatů pro redakci tak pošlu něco na opačnou adresu....

Milý diskutére, charakter článku je jasně patrný již z jeho nadpisu, jestli to nejsi schopen rozlišit tak je tvá hlava víc v nepořádku než u hrdiny ze článku výše. Pokud to rozlišit schopen jsi a takový článek ti vadí, tak jej jednoduše nečti, nalistuj raději nějaký test nebo se vybouři pod svwolávačkou či rezavou skvrnou na jednom Hyundai. Je to tu pestré a každý si může vybrat co si přečte. Někdo honí jen čísla a tabulky někdo se rád osvěží nějakou kuriozitou. Jsem pro aby zde nebyly největší reklamní splašky na téma podpory erekce, ale jinak bych z toho nedělal klášter... Důležité je pouze, aby se nepřeklopily váhy... ...takže pokud tady zůstane stejné množství kvalitního čtení a jen přibude něco navíc, nemůže se přeci nikdo zlobit. Vždyť není nic snažšího než nezajímavý článek přeskočit. A buď si jist, že počty přečtení mají v redakci dobře spočítané... ;-)

Pokud si tedy diskutére můj příspěvek čteš, zamysli se nad tím >:D