Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mladý závodník, který přišel o nohy, chce znovu závodit

Martin Machala
Diskuze (2)
Je to teprve pár týdnů, co Billy Monger ošklivě naboural v Doningtonu a přišel o obě nohy. Už teď ale ví, že se chce do závodního auta vrátit.

Video se připravuje ...

Byla to strašlivá rána. Při závodě britské Formule 4 trefil Billy v plné rychlosti stojící auto soupeře. Stalo se tak šestnáctého dubna. Billyho okamžitě transportoval vrtulník do nemocnice, kde mu však bohužel museli amputovat obě nohy. Při pohledu na video se člověk diví, že takovou nehodu vůbec přežil.

Do závodního auta se však Billy chce vrátit. Pro příklad nemusí chodit daleko, třeba takový Alex Zanardi závodil i po podobně osudové nehodě na Lausitzringu z roku 2001. Billyho prý nakopla podpora od největších hvězd motosportu, do nemocnice dorazily pozdravy od Lewise Hamiltona nebo Jensona Buttona. Při ruské velké ceně navíc týmy F1 vybavily své monoposty nálepkou #BillyWhizz, což je přezdívka mladičkého pilota. Vyplatilo se. Na sbírku pro Billyho už přišlo něco přes milion liber…

„Bylo úžasné sledovat moje jméno na těch nejrychlejších závodních autech. Dalo mi to hrozně velkou chuť do závodění, rozhodně nechci končit kariéru v osmnácti letech,“ nechal se slyšet Billy. „Jsem si jistý, že ho dokážeme dostat zpátky do auta. Nejdůležitější je Billyho odhodlání, technika nebude problém,“ prohlásil Steven Hunter, šéf Billyho týmu.

Opravdu by to nemusel být takový problém, Zanardiho jsme už zmínili, loňskou Le Mans pak absolvoval s Morganem LMP2 jistý Frédéric Sausset, kterému po infekci amputovali všechny končetiny… A řízení závodního speciálu zvládl i tak – volantem zatáčel prostřednictvím protézy, akceleraci a brzdění ovládal stehny speciálními pedály na sedačce. Borec.

Martin Machala
Diskuze (2)
9. 5. 2017 23:54
Odlehčení
Rozhodně bude rychlejší, když se z něj po nehodě v podstatě stal Billy Monger Superleggera.
9. 5. 2017 20:28
vw v krizi
tak tomu říkám zapálení,já bych už za volant nevlez...