Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nejlevnější Octavie III dostane plechová kola a černé kliky dveří

Roman Beránek
Diskuze (331)
Redaktorům Světa motorů se zřejmě podařilo cestou do ateliéru v Mnichově Hradišti, kde na ně pod reflektory čekala Octavie třetí generace v „plné parádě“, pořídit snímky její chudší příbuzné.

Nenalakované černé kliky dveří, vnější zpětná zrcátka rovněž v černé barvě a patnáctipalcová plechová kola utopená hluboko v podbězích. Podle všeho bude právě takto vypadat nejlevnější Octavia třetí generace v základní výbavě za 334.900 Kč, kterou zvěčnil na mladoboleslavské dálnici fotograf Světa motorů Jiří Křenek.

„Jeli jsme fotit novou Octavii do Mnichova Hradiště a na dálnici jsme se blížili k červené škodovce,“ říká redaktor Martin Machala, sedící v té době za volantem vozu, ze kterého jsou snímky pořízené. „Vůbec jsme si nebyli zpočátku jisti, jestli se jedná o Rapid nebo Octavii. Až když jsme přijeli blíže, viděli jsme charakteristický tvar zadních svítilen. Zdálky nám splývaly s červeným lakem karoserie,“ dodává Machala.

Škoda Octavia v základní výbavě Active má pod kapotou přeplňovaný zážehový čtyřválec 1,2 TSI s výkonem 63 kW. Do její bezpečnostní výbavy Škoda zahrnula elektronickou kontrolu stability (ESC) včetně multikolizní brzdy, sedm airbagů včetně kolenního pro řidiče, pět výškově stavitelných hlavových opěrek a dvojici úchytů Isofix, respektive TopTether pro upevnění dětských sedaček na zadních sedadlech. Aktivní kapota zlepšuje ochranu chodců.

Dále nejlevnější výbava obsahuje autorádio Blues, přípojky pro USB a Aux-In, elektricky ovládaná boční okna vpředu, elektricky nastavitelná a vyhřívaná vnější zpětná zrcátka, výškově stavitelné sedadlo řidiče, světla pro denní svícení (integrovaná ve světlometech), patnáctipalcové ocelové disky s kryty ‚Sidus’ a centrální zamykání.

Roman Beránek
Diskuze (331)
Avatar - skejpa
16. 1. 2013 17:28
Re: otevrena predni kapota
Přesně >:D Hledal jsem v diskuzi, jestli jsem si toho všiml jen já nebo to tam vidí více lidí. Připadá mi to jako nedovřené. Pokud to takhle špatně lícuje, tak to by byl pěknej průser >:D
14. 1. 2013 12:53
Dacia Sandero vypadá jako Škoda Rapid (nebo naopak?), Rapid
Dacia Logan/Sandero vypadá jak Skoda Rapid, Octavia jako Rapid, nevím jestli sázka na usedlej design je sázkou na jistotu... Viz. [odkaz]

14. 1. 2013 11:14
Re: OIII
Podívej se na konfigurátor ve škodovce, všechno už je dané, můžeš objednávat auto... je jasné, že zrovna takhle buda vypadat OIII kterou si můžeš koupit za 335 tis kč ;)
Avatar - Barrichello
14. 1. 2013 08:37
Re: Holobyt pro ovce
Nepotřebuju nic přikupovat, když to jiní už maj v základu nebo za cenu škodovky je u konkuence třetí výbavový stupen >:D >:D >:D

Kecy o komančích si koukám okoukal od hitlerčíka Berana >:D
Avatar - Barrichello
14. 1. 2013 08:35
Re: Nepripadá Vám to smiešne ?
zadní okna na kličky? neznam, takovou vymoženost sem nikdy neměl >:D

Všechny auta co sem měl měly el.vpředu i vzadu