Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nissan Juke: I druhá generace bude z Velké Británie

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (3)

Automobilka Nissan oficiálně potvrdila, že i druhou generaci svého crossoveru Juke bude vyrábět v britském Sunderlandu.

V loňském roce spustil Nissan výrobu modernizované první generace modelu Juke. Pří jejím zahájení automobilka uvedla, že do příprav závodu v Sunderlandu bylo investováno 20 milionů liber.

Nyní Nissan potvrdil, že i druhá generace crossoveru bude vyráběna v tomto britském podniku a v souvislostí s tím do něj hodlá investovat 100 milionů britských liber, aby byl plně připraven na produkci nového modelu.

Výrobní podnik automobilky Nissan v Sunderlandu byl založen v roce 1984 a první nové vozy z jeho bran vyjely v roce 1986. V současnosti zde probíhá produkce aktuálních generací Juke, Qashqai, Note, elektromobilu Leaf a v příštím roce se zde má rozběhnout i výroba Infiniti Q30.

V souvislosti s potvrzením výroby druhé generace crossoveru Juke uvádí Nissan, že výrobní podnik v Sunderlandu zajistí zaměstnání pro až 34.000 osob i po roce 2020. V samotném podniku pracuje okolo 6750 zaměstnanců a zbývající pracovníci připadají na dodavatelské firmy japonské značky ve Velké Británii.

Základem Nissanu Juke druhé generace bude platforma CMF-B, která má zlepšit efektivitu výroby a má být rovněž využita pro nový Nissan Micra a Renault Clio. Premiéra nové generace kompaktního crossoveru se podle neoficiálních informací očekává koncem roku 2016.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (3)
Avatar - pelikoš
4. 9. 2015 19:37
jo
povedený auto a doufám, že II. generace bude stejně avantgardní
Avatar - praděda7
4. 9. 2015 18:40
Re: Juke jeke kekeke
Když jsem jej poprvé před léty poprvé viděl, tak jsem se divil, že ten design někdo se šéfů podepsal. Dnes si myslím, že to byl dobrý kalkul! :-!
4. 9. 2015 13:07
Juke jeke kekeke
To není auto, to je takovej bombonek.. >:D