Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nové autobusy Scania Citywide LF na CNG pro Břeclav

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Společnost BORS Břeclav a.s. zařadila do svého vozového parku celkem osm nových autobusů Scania Citywide LF na CNG.

Vozidla značky Scania používá společnost BORS Břeclav a.s. od roku 2009 a oceňuje mimo jiné jejich spolehlivost i úroveň a kvalitu poskytovaného servisu. Ing. Petr Kužma, ředitel divize osobní dopravy BORS Břeclav a.s., k tomu uvedl, že některé autobusy v barvách společnosti najedou i 120 tisíc kilometrů ročně a stále dobře slouží.

Nejnovější přírůstky se značkou Scania ve vozovém parku společnosti BORS Břeclav a.s. představuje osm autobusů Citywide LF. Jedná se o plně nízkopodlažní, klimatizované a bezbariérové autobusy na CNG s celkovou délkou 12 m, které mají na střeše instalovány čtyři nádrže na plyn s celkovým objemem 1280 litrů, umožňujícím dojezd kolem 400 km.

Všech osm autobusů se může pochlubit řadou nadstandartních prvků výbavy. Nejen že jsou uzpůsobeny pro přepravu nevidomých a slabozrakých osob, ale každý z nich nabízí možnost připojení mobilních zařízení k jednomu z pěti USB portů ve svém interiéru pro nabíjení a pro cestující je k dispozici také Wi-Fi router, umožňující připojení na internet.

Společnost Scania dbá na udržitelnost přepravy a nabízí pestrou škálu pohonů pro svá vozidla. Od klasických spalovacích motorů (bionafta, CNG, LNG) přes hybridy až po plně elektrická vozidla. Nízké emise nových vozidel Scania tak pomáhají zlepšit ovzduší nejen ve městech. I proto dostaly nové autobusy Scania ve službách společnosti BORS netradiční jména.

„Vzhledem k tomu, že se jedná o vozidla ekologická, dostal každý autobus jméno podle květiny. Cestující tak může jet například Sněženkou, Slunečnicí nebo Pampeliškou. Věřím tomu, že barevné květiny na autobusech rozjasní město a přidají radost cestujícím i všem ostatním “ vysvětlila Ing. Kristýna Hytychová, marketingová manažerka společnosti BORS Břeclav.

„BORS Břeclav byla první, která v České republice začala používat modely Scania Interlink pro meziměstskou dopravu. Nyní jsme rádi, že si vybrala také naše modely Citywide určené pro městské aplikace. Naše dlouhodobé partnerství je důkazem kvality vozidel Scania. V srpnu navíc bude do provozu nasazeno dalších šest našich vozidel, takže celkem tak dopravní obslužnost v Břeclavi obohatí čtrnáct Scanií,“ říká Lukáš Martinů, obchodní manažer prodeje autobusů Scania.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)