Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Scania předala autobusy Interlink prvnímu dopravci v České republice

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (10)
První autobusy Scania Interlink budou v České republice jezdit na jižní Moravě. Společnost BORS Břeclav a.s. převzala tři nová vozidla.

Společnost BORS Břeclav a.s. na začátku nového tisíciletí nahradila změnou názvu tradičního dopravce ČSAD Břeclav a pokračuje v provozování nákladní i osobní dopravy. Právě v osobní dopravě disponuje flotilou více než 130 autobusů pro městské, příměstské i dálkové linky.

Tato jihomoravská společnost nyní nasazuje trojici nových autobusů Scania Interlink v nejdelším patnáctimetrovém provedení ve svém typickém modrožlutém zbarvení na jednu ze svých nejvytíženějších linek na trase z Brna do Hodonína a zpět.

Petr Kužma, ředitel divize osobní dopravy u BORS Břeclav a.s. k pořízení nových vozidel řady Interlink uvedl, že jeho společnost má s autobusy s autobusy značky Scania velmi dobré zkušenosti a používá je od roku 2009.

Jedním z hlavních důvodů pro nákup nových autobusů je podle jeho slov obnova vozového parku. Předchozí Scanie najedou ročně i 120 tisíc kilometrů. To znamená, že některé mají najeto už přes milion. Sice stále dobře slouží, ale podmínkou pro provozování linek společnosti BORS Břeclav a.s. je mimo jiné i to, že autobusy nesmí být starší 12 let.

Autobusy řady Interlink nabízí Scania s celkovou délkou od 11 do 15 metrů, přičemž vozidla do délky 13,2 m mají konfiguraci náprav 4x2, zatímco delší provedení již disponují uspořádáním 6x2*4 s řiditelnou vlečenou třetí nápravou. Šířka všech tří provedení je 2,55 m, zatímco výšky se liší a jsou 3,31 m, 3,46 m a 3,66 m.

K pohonu autobusů mohou sloužit devítilitrové a třináctilitrové vznětové motory, splňující emisní normu Euro 6 a spalující naftu nebo bionaftu.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (10)
Avatar - Barry Lyndon
12. 9. 2017 11:01
Re: Hnusný, hnusnejší, najhnusnejší
to je pravda, tahle modrá (skoro až do fialova) je ještě horší. Barvy jak z reklamy na levnou zastavárnu...
Avatar - Barry Lyndon
12. 9. 2017 10:59
Re: Hnusný, hnusnejší, najhnusnejší
Díky za odkazy - na všech to vypadá dobře, resp. o několik levelů lépe než ta žlutomodrá
11. 9. 2017 20:33
Re: Hnusný, hnusnejší, najhnusnejší
Ono je to jedno s druhým. Ale pravda je, že v kukuč nemá prívetivý v žiadnej farebnej kombinácii čo som videl. A vidieť ich už občas aj u nás na Slovensku.
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
Avatar - wakantanka
11. 9. 2017 20:25
Re: Hnusný, hnusnejší, najhnusnejší
Ukrajinska je o dost svetlejsia :-)
Avatar - Barry Lyndon
11. 9. 2017 18:19
Re: Hnusný, hnusnejší, najhnusnejší
No nevím, design autobusu mi připadá celkem normální, prostě průměr respektující firemní identitu, nic co by mělo budit pohoršení. Co to zabíjí je ovšem lakování v ukrajinských národních barvách, hlavně pak odstín použité modré, to z toho dělá na pohled východoevropskou kraksnu... :-)