Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nürburgring z ptačí perspektivy (video)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Německá firma Kippenberger Racing nabízí natáčení ze vzduchu s rádiem řízeným vrtulníkem. Pro svou vlastní prezentaci vytvořila krátkou filmovou poezii se záběry Severní smyčky.

Ještě před pár lety nebylo natáčení ze vzduchu právě nejlevnější záležitostí, ale časy se mění. Rozmach RC vrtulníků během posledního desetiletí přispěl k rozšíření řad fanoušků tohoto způsobu poletování, které piloti letadel s pevnými křídly označují za třesení se vytouženým směrem.

Zároveň ovšem vedle zpřístupnění širokým masám přinesl i novou spolehlivou a stabilní techniku. Ta sice není za pár korun, ale je přeci jen je výrazně levnější než skutečný vrtulník a přímo se nabízí pro využití při filmování, k němuž lze využívat moderní a lehké kamery.

Christopher Kippenberger založil svou firmu právě s cílem využít moderní techniku natáčení ze vzduchu a spojit ji s vášní pro automobily. Jeho cílem je nabídnout týmům a nadšencům možnost natočit letecké záběry za přijatelnou cenu.

Pro natočení svého krátkého propagačního videa využil Kippenberger čtyřrotorový elektro-vrtulník XAircraft X650V-4, který vybavil rotory z uhlíkových vláken, baterií s větší kapacitou a držáky pro instalaci kamer.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)