Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Oficiální fotografie nového Volkswagenu Passat

Libor Zezulka
Diskuze (46)
Volkswagen slíbil, že v roce 2005 uvede 8 novinek. Nový passat bude jednou z nich. Na světě jsou první neoficiální fotografie.

Důležitý model střední třídy, jehož současná generace už začíná ztrácet dech, dostane nástupce už za několik měsíců, na jarním autosalonu v Ženevě. Proti předchůdci nabídne nový passat prostornější interiér, bohatší výbavu a sportovnější vzhled (nová strategie VW). Rozměry passatu budou téměř totožně s Škodou Superb, na délku bude měřit asi 4800 mm, rozvor naroste na 2800 mm.

Kromě rozměrů bude chtít další generace známého modelu oslnit bohatou výbavou, z čehož bohužel vyplývá, že cena už tak oslnivá nebude. Základní výbava bude obsahovat například šest airbagů, ESP, elektrické ovládání všech oken a klimatizaci. Co se motorů týče, Volkswagen zatím nepočítá kvůli malému zájmu s W8, ale osvědčenými jednotkami 1.6 FSI 16V, 2.0 FSI 16V, 2.0T FSI 16V, 3.2 FSI 24V a 1.9 TDI, 2.0 TDI 16V, 2.5 TDI 20V.

Motory budou dodávány s pěti a šestupňovými manuálními převodovkami, pětistupňovými automatickými převodovkami a převodovkami DSG.

Další informace budou brzy doplněny!

Libor Zezulka
Diskuze (46)