Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Porsche 911 Carrera GTS po zákroku TechArt pro Ženevu

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Německý úpravce TechArt si pro březnový ženevský autosalon připravil premiéru svých doplňků pro Porsche 911 Carrera GTS a 911 Carrera 4 GTS.

Aktuální Porsche 911 se svého provedení GTS dočkalo na podzim loňského roku, kdy byly rovnou uvedeny verze s pohonem zadních i všech čtyř kol v karosářských verzích kupé a kabriolet.

Letos v Detroitu měl premiéru model 911 Targa 4 GTS, který s kupé a kabriolety spojuje výkon 316 kW (430 k), paket Sport Chrono, systém aktivních tlumičů PASM, který snižuje světlou výšku o 10 mm, rozšířená standardní výbava a lehce upravený design exteriéru.

Ženevský autosalon přinese v souvislosti s kupé a kabriolety Porsche 911 v provedení GTS další novinky, i když ty se nepředstaví na stánku automobilky, ale budou mít premiéru u společnosti TechArt.

Dnes již tradiční úpravce značky Porsche si pro Carrery GTS připravil paket, obsahující nové karosářské díly, ladění podvozku i individualizační program pro interiér. Cílem úprav je zvýšení exkluzivity a další zlepšení jízdních vlastností.

Karoserie Carrery GTS se u TechArtu dočkala nové sady spoilerů, jejichž součástí jsou komponenty montované na sériové nárazníky a prahy vozu. Výsledkem je dynamičtější vzhled i lepší proudění vzduchu kolem vozu se zvýšením aerodynamického přítlaku na přední i zadní kola.

Pro každodenní provoz sportovního vozu s malou světlou výškou přijde vhod elektrohydraulický systém TechArt Noselift, který umožňuje při rychlostech do 60 km/h zvýšení světlé výšky u předních kol o 45 mm.

K úpravám exteriéru patří i kovaná 20-palcová kola TechArt Formula IV Race s centrální maticí, která mohou být dodána v povrchové úpravě přesně podle představ majitele vozu.

Pro interiér jsou připraveny úpravy především v oblasti materiálu čalounění a obložení, kde vede kvalitní kůže, Alcantara a uhlíkové vlákno. K dispozici jsou samozřejmě i nové hliníkové sportovní pedály a multifunkční volanty.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)