Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Techart ve Frankfurtu 2009

Michal Fokt
Diskuze (3)
Když se řekne Techart, musí se vám tak nějak samozřejmě vybavit i Porsche. Tentokrát se úpravce, sídlící čistě náhodou ve Stuttgartu, zaměřil na největší novinku automobilky, omladil ale i nabídku pro dvojici Boxster/Cayman.

Techart Porsche Panamera

Německý úpravce ve Frankfurtu představuje řadu doplňků vhodných pro použití na Porsche Panamera S, 4S i Turbo. Jedná se prozatím čistě o optický tuning, zájemci o zvyšování výkonu motoru nebo nové nastavení podvozku od společnosti TechArt si budou muset počkat na začátek příštího roku.

Aktuálně je pro Panameru připraven nový třídílný spoiler pod přední nárazník, nástavce prahů a zadní nárazník s difuzorem. Výdechy za předními koly mohou doplnit dekorativní prvky a zadní okno lze orámovat párem nových spoilerů. Exkluzivně pro Panameru Turbo jsou k dispozici nová světla pro denní svícení, tvořená světelnými diodami.

Pro všechny verze nového porsche jsou k dispozici tři různé druhy litých kol, označené Formula, Formula II a Formula III. První typ existuje ve velikostech 20 a 21 palců, druhý je pouze 22palcový a u třetích se zákazník může rozhodovat mezi průměrem 21 a 22“.

Pro interiér je připraveno nové luxusní kožené čalounění sedadel. Podle přání zákazníka může být provedena povrchová úprava výplní dveří, středového tunel i palubní desky.

Techart Porsche Boxster/Cayman

TechArt se věnuje i letos faceliftované dvojici roadsteru Porsche Boxster a kupé Porsche Cayman, jedná se ale především o optický tuning.

Pro oba modely si úpravce připravil dva různé aerokity. Ty jsou tvořeny novým předním nárazníkem s integrovaným spoilerem, nástavci prahů, upraveným zadním nárazníkem s difuzorem a zadním spoilerem. Nové díly se u Boxsteru i Caymanu mají postarat o lepší obtékání vzduchu kolem karoserie a zároveň zvýšení aerodynamického přítlaku na přední i zadní nápravě.

Do nárazníků TechArt zakomponoval nová světla pro denní svícení ze světelných diod. Pro podvozek obou vozů je k dispozici sada sportovních pružin pro snížení světlé výšky o 30 mm, do blatníků se mohou nastěhovat nová 19 nebo 20palcová litá kola. O ostřejší zvukový projev plochých šestiválců se postará nový výfukový systém.

TechArt věnuje svou pozornost i úpravám interiérů a nabízí nové kožené čalounění, dekorace v kontrastních barvách, karbonové doplňky, hliníkové pedály a tříramenné sportovní volanty.

Jak už bylo řečeno, pohonné jednotky byly ponechány v původním stavu, Boxster je tedy poháněn plochým šestiválcem o objemu 2,9 litru s výkonem 188 kW (255 k), zatímco verze S je vybavena motorem o objemu 3,4 litru s výkonem 228 kW (310 k). Cayman má motory se stejnými objemy, ale naladěné na výkon 195 kW (265 k), respektive 235 kW (320 k).


Michal Fokt
Diskuze (3)