Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Porsche 911 Speedster se máme dočkat i v generaci 991

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Rozšiřování palety modelový řad a stále lepší výsledky prodejů umožňují automobilce Porsche nabízet i extremní verze devětsetjedenáctky.

Aktuální generace Porsche 911 se s největší pravděpodobností dočká podobně široké palety karosářských verzí jako tomu bylo naposledy ve druhé polovině osmdesátých a na začátku devadesátých let, kdy bylo možné Carreru 3.2 i jejího nástupce v podobě generace 964 objednat jako kupé, kabriolet, Targu nebo Speedster. Pro všechny tyto karosářské verze byl navíc k dispozici paket Turbo Look, jehož součástí byly mimo jiné širší blatníky z modelu 911 Turbo.

V rámci modelové řady 911 byl Speedster v nabídce jako standardní model v letech 1987 až 1989 a 1992 až 1994. Naposledy je Porsche oživilo v roce 2010 v rámci generace 997, kdy se na pařížském autosalonu představil model 911 Speedster, který vznikl v limitované sérii 356 vozů, odkazující na původní 356 Speedster z padesátých let.

Nyní se máme podle německého magazínu Auto Bild dočkat podobné situace. Nové Porsche 911 Speedster má vycházet z aktuální generace 991 a opět vzniknout pouze v limitované edici, za jejímž vývojem bude s největší pravděpodobností stát divize Porsche Exclusive.

Nejnovější Speedster má být exkluzivním a zároveň poměrně spartánským zbožím. Jeho budoucí majitelé mají již nyní zapomenout na komfort elektricky ovládané střechy a připravit se na její manuální skládání. Podobně jako u předchozích generací se máme těšit na nízkou siluetu a stejně jako u všech dosavadních Speedsterů řady 911 na velký kryt složené střechy, který má být vyroben z uhlíkových vláken.

K technice ukryté pod karoserií připravované novinky nejsou k dispozici ani neoficiální informace, ale je pravděpodobné, že bude využita pohonná jednotka Carrery S ve spojení s pohonem zadních kol a oproti kabrioletu bude Speedster disponovat nižší pohotovostní hmotností.

Premiéra nového Porsche 911 Speedster se má odehrát v roce 2015. Produkce této karosářské verze má být tentokrát omezena na 550 vozů a toto číslo odkazuje na závodní Porsche 550 Spyder z let 1953 až 1956, které by mělo rovněž posloužit jako inspirace pro design novinky.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)