Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Porsche zvažuje menšího příbuzného pro Macan a Cayenne

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Automobilka Porsche údajně plánuje doplnění nabídky o menší crossover, který se má zařadit pod Macan a Cayenne.

Porsche má v současnosti nejširší nabídku modelů v celé své historii, ale to této značce nijak nebrání v plánování jejího dalšího rozšíření. Podle nejnovějších zpráv přímo z Německa se máme dočkat novinky, která má mířit na spodní část nabídky SUV a crossoverů.

Magazín Auto Bild uvádí, že touto novinkou se má stát kompaktní crossover, jehož představení a uvedení na trh se má uskutečnit do konce tohoto desetiletí. Důvodem pro uvedení takového modelu je pak samozřejmě poptávka ze strany zákazníků po menších prémiových crossoverech a SUV.

Novinka má údajně nastoupit s agresivnějším designem předních partií a ve srovnání se současnými SUV značky Porsche i výrazněji klesající linií střechy, která má vytvářet dojem kupé se splývavou zádi.

K použité platformě a pohonným jednotkám ukrytým pod kapotou prozatím nejsou k dispozici žádné bližší informace, ale spekuluje se o využití techniky používané prémiovými značkami koncernu Volkswagen. Většina verzí novinky má disponovat přeplňovanými čtyřválci a dvouspojkovými převodovkami.

Standardem má být poněkud překvapivě provedení s pohonem zadních kol a chybět nemají ani verze s pohonem všech čtyř kol.

V případě nového crossoveru máme tedy podle prozatím dostupných zpráv očekávat výrazně sportovnější styl a zaměření na řidiče než je tomu u modelů Macan a Cayenne. Zároveň se má díky ceně stát vstupním modelem do světa nových SUV a crossoverů značky Porsche.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
20. 10. 2015 12:24
A Porsche patrí do rodiny.
Podľa koncernového manuálu by mali s drobnými retušami prevziať Škodu Yeti.