Přezout je bezpečnější!

Prezentace klienta
Stejně jako s příchodem jara měníte šatník a boty za sezónní kousky, zaslouží si také vaše auto přezout na letní obutí. Nebo také chodíte v péřovce i v létě?

Je to úplně jednoduché. Stejně jako zimní pneumatiky patří do období od začátku listopadu do konce března, tak i pneumatiky letní lépe vyhovují podmínkám mezi dubnem a říjnem. Žádný zákon sice přezouvání na letní pneu nenařizuje, ale zdravý rozum a hlavně zodpovědnost za bezpečnost nás všech velí jasně – přezout! Ptáte se proč?

Většina řidičů ve snaze ušetřit náklady takzvaně „dojíždí“ zimní pneumatiky i v létě. Zimní pneumatiky především na mokru nedokáží automobil bezpečně zastavit. Pokud před Vámi prudce zabrzdí správně obuté auto, Vy na ojetých zimních pláštích budete znevýhodněny delší brzdnou drahou, která se dále násobí reakční dobou řidiče. A i když následky těchto střetů často odnesou jen plechy, řešení dopravní nehody nikdy nepatří mezi příjemné zážitky a kromě peněz stojí navíc nervy a čas, kterého dneska máme všichni málo.

Na video s odborníkem se podívejte ZDE!

Jak ukázaly loňské testy Autoklubu ČR, zimní pneumatiky v létě prostě nefungují a hlavně, na mokré vozovce kriticky prodlužují brzdnou dráhu vozidla. Například letní pneumatika Continental ContiPremiumContact 5, která získává ocenění napříč odbornými testy, dokázala ve srovnání s ojetou zimní pneumatikou ze stokilometrové rychlosti zastavit Volkswagen Golf na dráze kratší o dvacet metrů! Také opotřebená letní pneumatika ContiPremiumContact 5 se ukázala lepší volbou, když zkrátila brzdnou dráhu proti zimní pneu o stále podstatných deset metrů!

„Zimní pneumatiky v létě způsobují i horší ovladatelnost vozu, v limitních situacích přichází dřív nedotáčivost, tedy takové to odklouzávání vozu ze zatáčky na mokru, které řidiče dokáže občas vylekat a tím narušit jeho požitek z jízdy,“ dodává Zdeněk Novák ze společnosti Continental Barum s.r.o. „Vlivem měkčí směsi se navíc zimní pneumatiky v létě mnohem rychleji opotřebovávají, jsou hlučnější v porovnání s letními a také spotřeba vozu se zvýší,“ dodává expert na pneumatiky. Takže? S dubnem už rosničky hlásí více jak desetistupňové teploty, a proto svoje ojeté zimní pneumatiky nechejte sundat a vyměnit za letní pláště. Jen tak docílíte maximální možné míry aktivní bezpečnosti a ochrany nejen Vás, ale také ostatních účastníků silničního provozu. A pamatujte, bezpečná hloubka dezénu uváděná výrobci je do 3 mm.

Soutěžte ZDE o tři poukazy na odběr sady osobních nebo 4x4/SUV pneumatik značky Continental v maximální hodnotě 10.000 Kč v prodejní a servisní síti BestDrive!

Prezentace klienta
Autorizovaný prodej Servis osobních aut Autobazary Pneuservisy Náhradní díly