Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Range Rover Sport Coupé si vyšlápne na BMW X6

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Land Rover plánuje rozšíření své nabídky o SUV s karoserií ve stylu kupé, které má být nejvíce na silnici zaměřeným modelem v historii své značky.

Nový model s kódovým označením L560 se má jmenovat Range Rover Sport Coupé a sdílet platformu s Jaguarem F-Pace, zatímco design karoserie bude svébytný.

Podle britského magazínu Autocar můžeme očekávat podobné proporce karoserie jako u Jaguaru F-Pace, ale s liniemi v současném stylu modelů Range Rover. Novinka se má s celkovou délkou karoserie 4,7 m usadit mezi modely Evoque a Range Rover Sport, jejichž karoserie jsou dlouhé 4,4 m, resp. 4,85 m.

S ohledem na výše uvedenou délku se má Range Rover Sport Coupé svými rozměry přibližovat BMW X4, které je dlouhé 4,6 m, ale cenou a jízdními výkony má naopak konkurovat BMW X6, jehož délka je 4,9 m.

Silueta vozu má vynikat dlouhou přídí a plynule klesající linií střechy. Právě díky ní má tento Range Rover disponovat poměrně omezeným prostorem na zadních sedadlech, k nimž má být přístup prostřednictvím minimalisticky pojatých dveří.

Sportovně laděnému exteriéru má svým stylem odpovídat i interiér, který má být velkým překvapením. Očekávat máme čtveřici samostatných sedadel s výrazně vymezenými prostory pro každého z členů posádky. Zadní sedadlo v konfiguraci 2+1 se pak má stát součástí nabídky výbavy na přání.

Paleta pohonných jednotek pro tento model má vycházet z nabídky šestiválcových a osmiválcových vznětových i zážehových motorů značek Jaguar a Land Rover. Prozatím není jisté, jestli bude uvedeno i provedení se čtyřválcem, ale údajně můžeme počítat s čistě elektřinou poháněnou verzí.

Range Rover Sport Coupé má podle dostupných informací dorazit již v příštím roce a očekává se, že ceny budou začínat na částce okolo 60.000 britských liber (zhruba 1.630.000 Kč).

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
28. 3. 2016 17:06
Hotovo
Auto už bylo hotové minulý rok, k představení by mohlo dojít ještě letos, nebo v lednu 2016. Do prodeje pak záhy. ;-)

Ti kdo už viděli tvrdí, že to bude mít F-Pace složité, neboť baby RRS nabídne vzduchový podvozek :-)