Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Renault láká na nový crossover Arkana. Bude prý jako BMW X6

David Bureš
Diskuze (24)

Francouzská automobilka chce využít módu SUV kupé a také chystá jeden takový vůz. Uvidíme ho už tento měsíc.

Špionážní fotografové toto léto zachytili jeden zajímavý úlovek, zamaskovaný prototyp SUV se sportovně střiženou karoserií ve stylu BMW X6, které podle přídě je dílo Renaultu. Nyní automobilka příchod tohoto auta oficiálně potvrdila. Bude se jmenovat Renault Arkana a představí se již tento měsíc na moskevském autosalonu, a to 29. srpna.

Automobilka prozatím zveřejnila první snímek auta lákající na jeho premiéru. Ukazuje záď tohoto osobitého crossoveru segmentu C, jak jej Renault charakterizuje, a to konkrétně opticky spojené koncové svítilny, evoluci prvku známého z dalších modelů značky a výrazný nápis Arkana na víku zavazadelníku.

Jméno novinky je odvozeno od latinského výrazu Arcanum, který znamená tajemství. Slovo bylo po staletí užíváno k označení událostí a jevů zvláštního významu a něčím takovým má být podle Renaultu i nový model. Název tak má zdůraznit jeho jedinečnost a přitažlivost tohoto auta, které má velikostně spadat mezi Captur a Kadjar.

Renault zdůrazňuje, že se Arkanum na letošním moskevském autosalonu představí ve formě showcaru. Do prodeje bude uveden v příštím roce, nejprve na ruském trhu, později zamíří i do dalších zemí. Renault o novince hovoří jako o globálním modelu, a tak bychom se ho mohli dočkat také ve střední Evropě. Možná to ale bude až v roce 2020...

Zajímavostí je přitom fakt, že podle francouzských médií vzniknou vlastně dva modely identického tvaru, avšak s odlišnou technikou. Ruská verze má prý využít levnější technický základ Dacie Duster, zatímco jinde ve světě auto využije vyspělejší platformu CMF. Pro Renault by to však nebylo první takové řešení – v Rusku prodává model Kaptur, nataženou verzi u nás známého Capturu s technikou Dusteru.

David Bureš
Diskuze (24)
Avatar - Blue Sun
23. 8. 2018 08:40
Re: Možná bych uměl napsat něco hnusnýho
Avantime s druhým párem dveří... to byl Vel Satis, ne?
Avatar - Dylan McKay
23. 8. 2018 07:35
Re: Možná bych uměl napsat něco hnusnýho
Fosteku, kamaráde, můžeš všechno, ale na Avantime mi nesahej! ;-)
Avatar - Allo
23. 8. 2018 06:10
Motor
Doufám že dostane 1.8tce
22. 8. 2018 14:45
Re: Nechápu
Od doby co mají některý motory s Mercedesem..asi
22. 8. 2018 14:30
Re: Nechápu
a naznačuje to sám rencek? Ja som článok čítal, ale nenašiel som tam, že by to rencek hovoril.