Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Renault-Nissan jedná o spolupráci s další indickou společností

Dan Vořechovský
Diskuze (14)
Francouzsko-japonské uskupení Renault-Nissan zahájilo rozhovory o spolupráci s indickou společností Bajaj, která by pro Renault mohla vyrábět levný vůz. Koncern se nadále nevzdává možné spolupráce s některou z amerických automobilek.

Automobilka Renault-Nissan by mohla již brzy navázat novou spolupráci. Mělo by jít o indického výrobce motocyklů Bajaj Auto. Obě společnosti již zahájily rozhovory zaměřené na analýzu indického trhu. Podle mluvčí Renaultu by měl indický výrobce pro Renault vyrábět ono levné auto za 3 tisíce dolarů. Pokud jednání dopadnou úspěšně, mělo by dojít k podepsání smlouvy o dlouhodobé spolupráci. Bajaj je druhým největším výrobcem motocyklů v Indii a nyní pracuje na výrobě svého prvního čtyřkolového vozidla.

V prohlášení automobilky Renault není uvedeno, proč Renault usiluje o spolupráci s dalším indickým výrobcem, když již spoluprace s automobilkou Mahindra & Mahindra. Obě automobilky v současnosti v Indii staví továrnu, kde se budou vyrábět vozy Logan. Podle informací indických médií Renault hledá nového partnera proto, že Mahindra & Mahindra se do výroby malých vozů příliš „nežene“.

Šéf aliance Renault-Nissan Carlos Ghosn rovněž v rozhovoru pro britský deník Financial Times uvedl, že francouzsko-japonské uskupení stále stojí také o vytvoření partnerství s některou z velkých amerických automobilek. Podle Ghosna by taková spolupráce byla velmi dobrou strategií. Ghosn již před rokem o spolupráci s americkou automobilkou jednal, avšak k vytvoření partnerství nakonec nedošlo. Šlo o americký koncern General Motors, jehož akcionáři spolupráci s aliancí Renault-Nissan odmítli. Ghosn současně uvedl, že uskupení v tuto chvíli není v této věci aktivní a o spolupráci s žádnou americkou automobilkou nejedná. Ghosn zároveň popřel zájem koncernu o švédskou automobilku Volvo.

Dan Vořechovský
Diskuze (14)
Avatar - Falco
31. 7. 2007 19:49
Re: -
:yes: :-)
Avatar - Ghostyx
31. 7. 2007 10:58
Re: Carlos Ghosn
O tom nepochybuji, ze je vsechny srovna do late. Hlavne, aby tam vydrzel... :yes: :yes: :yes:
Avatar - Ghostyx
31. 7. 2007 10:54
Re: -
Motoricky a podvozkove v zadohrabech urcite... :yes: ;-)
Avatar - Falco
31. 7. 2007 00:19
Carlos Ghosn
Je muž činu a vládne tvrdou rukou koncernu Renault-Nissan..Výsledek jeho práce se brzo projeví...
Avatar - Falco
31. 7. 2007 00:16
Re: -
BMW je nejlepší na světě, tak se nediv :-) A teď vážně - větší blbost jsi napsat nemohl!!