Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

S Nürburgringem to vypadá lépe

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (3)
Slavný závodní okruh budou zachraňovat státní peníze. Majitelům okruhu bude poskytnuta půjčka 254 milionů eur.

Závodnímu okruhu v pohoří Eifel se v posledních letech nevede moc dobře a 18. července vyhlásila společnost Nürburgring GmbH platební neschopnost. Důvodem pro tento krok jsou samozřejmě dluhy, které vznikají při provozu okruhu a stojí za nimi i vybudování nepříliš využívaného zábavního centra Ring Werk.

Koncem července se objevily spekulace, podle kterých se měl stát zachráncem slavného závodního okruhu Bernie Ecclestone. Ten měl dle informací deníku Die Rheinpfalz uvažovat o jeho koupi, ale oficiálně tato zpráva potvrzena nebyla.

Nyní přichází záchrana pro okruh a zábavní centrum přímo od státu. Rozpočtový výbor ve spolkové zemi Porýní-Falc totiž schválil půjčku 254 milionů eur společnosti Nürburgring GmbH, která díky tomu bude na provoz areálu disponovat částkou 330 milionů eur.

Snahu o vybudování velké turistické atrakce ze závodního okruhu a jeho okolí podporuje předseda vlády Porýní-Falc Kurt Beck, který ve svém prohlášení ujistil voliče, že neponesou finanční odpovědnost za přestavbu.

Zpráva o půjčce od státu je sice pro majitele a příznivce okruhu pozitivní, ale Nürburgring rozhodně ještě nemá vyhráno, protože nemůže být stále dotován státem. Navíc se může stát, že rozhodnutí rozpočtového výboru spolkové země Porýní-Falc napadne Evropská komise, protože podle některých členů německé vlády je tento krok nelegální.

Je Nürburgring před bankrotem?

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (3)
6. 8. 2012 18:09
Tak budeme častěji jezdit na okruh i s rodinami, když nechce
Proč to neudělat jako u nás. Podnik se rozdělí na ziskový a neziskový. Dráhy jsou ziskové a pokud zbankrotuje zábavná část s obchodem a atrakcemi pro děti, rodinu necháme doma. :-)
5. 8. 2012 14:06
Re: tunelovanie
Přesně. Někdo vyvedl peníze stavbou nesmyslného zábavního centra a spoléhá na to, že stát nenechá Nürburgring padnout. Stejně tak se zachraňují soukromé banky a tuneláři, kteří za jejich stav můžou, pořád berou svoje ohromné platy. A kdo to zaplatí? Obyčejní lidé ve svých stále vyšších daních.
5. 8. 2012 10:19
tunelovanie
No ja to vidim zase na tu staru znamu vec: tunelovanie: zase su tam ludia, co zisky leju do svojich vreciek a jasne,ze potom nemaju peniaze ....toto je uz diagnoza pomaly v celej europe a vidim to tak,ze ak budu dalej vsetci taki nenazrany,tak papa europa :-!