Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Schmitz Cargobull S.CF GOOSENECK 20’- 45’: Kontejnerový návěs

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Mezi loňské novinky společnosti Schmitz Cargobull patří kontejnerový návěs S.CF GOOSENECK 20’- 45’ s posuvným rámem.

Kontejnerový návěs Schmitz Cargobull S.CF GOOSENECK 20’- 45’ má uspokojit zákazníky s požadavky na vysokou variabilitu. Vysouvání zádě návěsu umožňuje nastavení požadované polohy kontejneru.

V současnosti jsou na trhu různé druhy kontejnerů, které mají nejčastěji délku 20, 40 nebo 45 stop. Používají se kontejnery s nebo bez tunelu, kontejnery se zkosenými hranami a řada dalších druhů. Různé varianty vyžadují různé verze podvozku, které musí odpovídat kontejnerům a zároveň splňovat předpisy týkající se správného rozložení zatížení náprav.

Kontejnerový návěs S.CF GOOSENECK 20’- 45’ s posuvným rámem má umožnit převoz různých druhů kontejnerů při splnění daných předpisů. Zároveň má přispět i k zjednodušení manipulace s nákladem.

Poloha kontejneru zarovnaná se zadním okrajem rámu nevytváří na zádi žádný rušivý přesah a umožňuje pohodlný dojezd až k nakládací rampě. Dojezdové dorazy jsou umístěny zvenčí na zadním kontejnerovém nosníku. Nájezdová ochrana vyrobená z oceli a umístěná po celé šířce vozidla zabraňuje škodám při nakládání ze zádi za pomoci vysokozdvižných vozíků.

Pro nastavení výsuvné části zádi není zapotřebí zvláštních uzamykacích poloh pro různé kontejnery. Háčkové pojistky na zámcích KLAPP a STEPLOCK zabraňují přepadnutí nebo posunutí při nakládce kontejneru.

Při nakládání i vykládání kontejnerů může být k jejich posunu do požadované polohy na návěsu využito výkonu motoru tahače. Při vykládání tak může být kontejner odsunut do zadní části, zatímco při nakládání je posunut na návěsu, tak aby se jeho hmotnost správně rozložila mezi nápravy.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Avatar - Norge
15. 1. 2011 12:47
Schmitz
... >:D ..to co tu pisete ale aj ovela-ovela viac, ponukaju uz desatky rokov firmy co sa zaoberaju kombinovanou dopravou uz desatrocia ... napr. taky Van Hool :yes: , ale aj ine.
..ale Schmitz, Kogel atd. na tejto pode urcite nie su doma 8-s