Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Scuderia Cameron Glickenhaus SCG003S: Předpremiéra extrémního supersportu

Michal Fokt
Diskuze (7)
James Glickenhaus představuje krátce před ženevským debutem svůj třetí projekt SCG003, tentokrát už zcela nezávislý na Ferrari. Je fantastický!

Zámožný sběratel a automobilový nadšenec James Glickenhaus proslul svými na bázi vozů Ferrari postavenými speciály, ovšem jako spousta dalších záhy zjistil, že vyjít s maranellskou značkou není vůbec jednoduché, pokud máte v plánu rozebírat její auta a dělat z nich něco jiného. Proto se napotřetí rozhodl postavit auto zcela ve vlastní režii - a toto je výsledek, plným jménem Scuderia Cameron Glickenhaus SCG003.

Tedy přesněji řečeno Scuderia Cameron Glickenhaus SCG003S, písmeno S na konci značí Stradale a ačkoli byste to s ohledem na jeho dramatický design nejspíš neřekli, půjde o vůz se silniční homologací. Glickenhaus však současně vyvíjí i SCG003C (Competizione), určený výhradně pro okruhy. S ním má v plánu už letos soutěžit ve vytrvalostních závodech ve Spa a na Nürburgringu. Zatímco pohonná jednotka pro SCG003S není zatím přesně specifikována, SCG003C bude vybaven dvakrát přeplňovaným V6 Honda HPD.

Při vývoji auta se kladl obrovský důraz na aerodynamiku, proto vůz připomíná ze všeho nejvíce ani speciály LMP1 pro závody Le Mans a nejblíže ze "sériovek" k němu má asi Lamborghini Veneno. Vypadá fantasticky a tak není divu, že se na oficiální premiéru a odhalení technických podrobností v redakci opravdu těšíme.

Michal Fokt
Diskuze (7)
1. 3. 2015 12:24
okukane
Takyto design je už dost okukany a nieje zaujimavy a dokonca mi to pride ako zmiešane veneno s dakym autom na le mans >:D
Avatar - ROBERTOO
28. 2. 2015 09:58
Re: dizajn alá číňan
Neprináša nič nové a originálne >:D V dobe, keď sa jedno Audi podobá na druhé interiérom a exteriérom, Qashqai a X-Trail vyzerajú skoro identicky, Rapid a Octavia detto, ide niekto hovoriť o originalite. Značky, ktoré majú podstatne viac finančných prostriedkov na vývoj a veľké možnosti aby sa odlíšili, idú smerom, kde sa všetko podobá.
Tento počin vyzerá skvelo. Predok Veneno a Enzo, bok GT-R, zvrchu mi zadok pripomína MC12-ku...

P.S.: Veneno je podľa mňa grc, hrozný dizajn. Keby to nebola exkluzivita a vyzeral by tak Aventador, neviem, či by zožali toľko úspechu :-!
Avatar - AUDIRS6
27. 2. 2015 21:11
Hmmm...
...ak to aj bude jazdit podla toho ako to vypada, tak klobuk dole !
Som zvedavy na technicke parametre. Toto ale povazujem za zaujimavy smer v ramci konkurencie pre tie najrychlejsie cestne stroje - proste LMP-cko na znackach ! :yes:
Nepochybujem ze zaujemcov sa najde dost. Ono aj taky Radical, alebo aj Praga R1 - su podla mna obdivuhodne stroje - maximalizacia jazdnych vlastnsti, spartansky interier, ultralahka konstrukcia... - toto su tie spravne vlastnosti pre dufajme novu kategoriu - ULTRA-BRUTAL-SPORTY ! :-) :yes:
PS: Trosku mam obavy z toho, ze ak to Audi myslelo s R18 ( projekt Scorpion ) vazne, tak tu ich niekto trosicku asi predbehne... :-|
27. 2. 2015 18:45
Re: Jasnej vzor
Je to homologované závodní auto, viděl jste někdy LMP1/2 vozy ? Tam je vzor.
Avatar - CountachSV
27. 2. 2015 18:04
Jasnej vzor
Kde sem to jenom viděl

[odkaz]