Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Sebastian Vettel se nezapojí do odkupu Nürburgringu, sdělil jeho manažer

Jan Mička
Diskuze (1)
Situace okolo odkupu Nürburgringu je stále nejistá. Poslední informace potvrzují, že Sebastian Vettel nebude do procesu nikterak zapojen.

O prodeji zadluženého Nürburgringu se ve větším měřítku hovoří už skoro dva roky. Mezi kandidáty na odkup Mekky benzinových fanatiků se během poslední doby objevil autoklub ADAC, vybrané německé automobilky, které jej v hojné míře využívají pro testování, a také hlavní mecenáš Formule 1 Bernie Ecclestone. Poslední jmenovaný je však po prokázání viny v kauze úplatkářství z kola ven, německý autoklub po falšování všemožných statistik pravděpodobně také.

V souvislosti s odkupem Nürburgringu však skrze server Sport Bild zaznělo jméno úřadujícího mistra světa Formule 1 Sebastiana Vettela. Rakouská tisková agentura APA však ústy mluvčí Britty Roeske spekulace jednoznačně vyvrátila.

Slavný německý okruh zabila zcela zjevná hrabivost. Záměr o rozšíření areálu (a samozřejmě vydělání dalších eur) skončil vybudováním zábavního parku, vynaložené investice se však nevracely v takovém rozsahu, aby bylo možné vyběhnout z červených čísel. Bankrot byl tedy nevyhnutelný, stejně jako prodej okruhu za celkem směšných 165 milionů dolar. V první fázi se objevilo přibližně padesát vážných zájemců, seznam byl však postupem času zredukován na necelou desítku. Současná situace je stále nejistá.

Jan Mička
Diskuze (1)
2. 3. 2014 18:30
Mecenáš Bernie
Opravdu je Bernie Ecclestone mecenášem F1?? Vždycky sem si myslel, že je to právě naopak. :-)