Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Sergio Marchionne potvrdil, že Ferrari bude mít SUV

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (9)
Ferrari vstoupí do hlavního proudu a rozšíří svou nabídku o SUV. Generální ředitel automobilky znovu potvrdil jeho příchod a poodhalil blízkou budoucnost.

Sergio Marchionne, aktuální generální ředitel automobilky Ferrari, se ještě v loňském roce nechal slyšet, že maranellská značka nabídne SUV jen přes jeho mrtvolu. V letošním roce již mluví zcela jinak a přiznává, že Ferrari do své nabídky zařadí model, s nímž se zařadí mezi výrobce crossoverů a SUV.

Prozatím naposledy zmínil Sergio Marchionne připravované SUV značky Ferrari v rozhovoru pro agenturu Bloomberg, když uvedl, že v příštích třiceti měsících má padnout rozhodnutí o objemu výroby takového modelu. Ten má výrazně přispět k uspokojení poptávky po vozech značky Ferrari, ale zároveň zachovávat jistou exkluzivitu.

Právě nové SUV, resp. crossover má značce Ferrari pomoci se zvýšením produkce i prodeje, plánovaného vedením automobilky. Z loňských 8014 aut předaných zákazníkům mají prodeje do budoucna vzrůst na více než 10.000 vozů ročně a to především díky nejprve odmítané a nyní již přiznané a připravovaného novince. Ta bude s ohledem na současnou popularitu značky Ferrari přitahovat zákazníky po celém světě.

V současnosti má být vývoj automobilu s interním označením F16X v počáteční fázi a jeho premiéra i vstup na trh se očekávají v prvních dvou letech příštího desetiletí.

Automobil má stát na shodném základu jako nástupce modelu GTC4Lusso. Právě díky němu a předcházejícímu FF získalo Ferrari zkušenosti se čtyřkolkami, které nyní může využít také u SUV. S pohonem všech kol pak má spolupracovat hybridní pohonný systém, využívají kombinaci přeplňovaného osmiválce s elektromotorem.

Specifickým rysem prvního sériového SUV značky Ferrari se má vedle vyšší světlé výšky stát i karoserie. Údajně se počítá s aplikací zadních dveří otevíraných proti směru jízdě, které by ulehčily přístup na zadní sedadla. A zároveň by tím Ferrari nenabídlo obyčejné „plebejské“ čtyři dveře, které se k němu prostě nehodí.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (9)
Avatar - 3_diamanty
10. 10. 2017 17:56
kazdy chce mat SUV
a uz to pisem xy krat ze aj znacky ako rolls ferrari ci lambo sa mu proste raz urcite nevyhnu... takze ziadne prekvapko ze aj v maranelle uz na to prichadzaju co sa dnes predava :yes: ;-)
10. 10. 2017 15:08
Marchionne nejak sponzoruje ACZ?
Poslednou dobou je tu nejak často. Alebo niekto z redakcie našiel nejaký fiaťácky fun server a postupne odtiaľ kopírujú všetky články a vydávajú za svoje? >:-[]

3.10. 2017
Elektromobily nejsou řešením, autonomní řízení přijde do deseti let, říká Marchionne

10.10. 2017
Sezónu jsme ještě neztratili, říká Marchionne

10.10. 2017
Sergio Marchionne potvrdil, že Ferrari bude mít SUV
10. 10. 2017 12:51
Keď si prefajčený Sergio myslí, ...
že týmto zachráni ostatné talianske krachujúce značky, tak je úplne mimo!
10. 10. 2017 11:50
Aj ty Brutus?
To tu uz nikto nic negarantuje?
Avatar - Bubáq
10. 10. 2017 11:22
Re: Jo, ale...
To proto, že jsme tým! Rádio Bubáq spoléhá na mě, ještě jednou na mě a pak ještě jednou na mě. Týmu se lépe hlasuje, než jednotlivci....