Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy photos: Peugeot 4007

Libor Zezulka
Diskuze (84)
Peugeot se připravuje na vpád do segmentu vozů SUV. Model 4007 bude pokrevním bratrem nové generace Mitsubishi Outlander.

Peugeot nepatří mezi automobilky, které si nechají konkurencí přetahovat zákazníky. V segmentu malých vozů to francouzský výrobce slušně válí už mnoho let, ve vyšší střední třídně nedávno zazářil s 607 a nyní si brousí zuby na populární segment vozů SUV. Jelikož vyvinout kvalitní „súvéčko“ není jednoduchá záležitost, spojil Peugeot síly s japonským Mitsubishi, které má v této oblasti bohaté zkušenosti a na autoshow v Tokiu v říjnu minulého roku představilo novou generaci modelu Outlander.

Nový Outlander má pro Peugeot velký význam, neboť právě na platformě tohoto sportovního SUV stane i novinka Peugeotu s pravděpodobným názvem 4007. Oba výrobci nyní výsledek vzájemné spolupráce testují v drsných severských podmínkách a připravují se v jednom případě na světovou premiéru a v druhém případě na vstup na trhy. Špionům se podařilo zachytit nová SUV bok po boku a z pořízených fotografií lze vyčíst, že alespoň v zadních partiích si budou oba vozy velmi podobné.

Přední část už bude u Mitsubishi i Peugeotu více odlišná, francouzské SUV dostane zřejmě boubelatou kapotu, nárazník s doširoka rozevřenou tlamou a charakteristické světlomety (fotografie zachycující vůz zepředu a zboku jsou mírně upraveny). Zážehový motor s objemem 2.4 litru dodá Mitsubishi, o naftový motor 2.0 HDI se postará koncern PSA.

Libor Zezulka
Diskuze (84)
1. 2. 2006 23:16
Re: TO NEJLEPŠÍ
Jo,jo, tohle moc zatím nevychází.